Haberler

Akbank-citi Stratejik Ortaklığı'nda "Citi Axess" Dönemi

Akbank ve Citi'nin 2006 Yılından Bu Yana Sürdürdükleri Stratejik Ortaklığın Son Halkası Citi Axess, Tüketici ile Buluşuyor.

Akbank ve Citi'nin 2006 yılından bu yana sürdürdükleri stratejik ortaklığın son halkası Citi Axess, tüketici ile buluşuyor.

Citi Axess, 180 milyondan fazla kredi kartına sahip olan dünyanın en büyük kredi kartı sağlayıcısı Citi'nin global deneyimi ile Türkiye'nin en güçlü kredi kartı markası Axess'i buluşturacak. ATM paylaşımı, Akbank mortgage ürün ve fonlarının Citibank şubelerinde sunulması, Akbank ATM ve şubelerinden Citi Kredi Kartı ve bireysel kredi ödemesi alınması gibi süregelen işbirliği çalışmalarının en yeni halkası olarak tanımlanan Citi Axess ile Citibank, müşterilerine sunduğu kredi kartı alternatifini artırmış oldu. Buna göre, Citibank müşterileri tercihlerine göre hem Citi Kredi Kartı hem de Citi Axess alabilecek. Mevcut Citi Kredi Kartı sahipleri de kartlarını aynı şekilde kullanmaya devam edebilecekleri gibi, dilerlerse Citi Axess'e de sahip olabilecekler.

"CİTİ AXESS, STRATEJİK ORTAKLIK İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR" Akbank ve Citibank, Citi Axess işbirliğine ilişkin olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Citibank Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi ile Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu katıldı.

Toplantıda Akbank ve Citibank stratejik işbirliği hakkında bilgi veren Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Türkiye'nin yenilikçi gücü Akbank olarak her geçen gün büyüyüp, geliştiklerine dikkat çekerek; "Üstün nitelikli insan kaynağımız sayesinde Türk halkına katma değerli ve fark yaratan hizmet ve çözümler üretiyoruz. Müşterilerimize Türkiye'deki en mükemmel bankacılık deneyimini yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz Akbank olarak her zaman sürdürülebilir ve planlı büyümeye odaklandık. Sağlıklı ve karlı büyüme stratejimizi yaratıcı ve işlevsel iş yapma anlayışımızla besledik. İşbirliklerine dayalı yenilikçilik anlayışımızla geliştirdik. Bugün bizleri bir araya getiren işbirliği de bu tablonun en yeni örneği. Akbank olarak, dünyanın en büyük kredi kartı sağlayıcısı Citi ile ortak bir kredi kartını müşterilerimizle paylaşmaktan son derece memnunuz" dedi.

Akbank ve Citi'nin 2006 yılında stratejik işbirliğine giderek, sektörde yeni bir sinerji yarattığını ifade eden Kurtul, Citi Axess'in stratejik ortaklık açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Kurtul, "Citi dünyanın en büyük finansal kuruluşlarından. Axess ise Türkiye genelinde 4.1 milyon kullanıcısı bulunan, üye işyeri sayısının yaygınlığı, kampanya, taksit ve chip para avantajlarıyla müşterisine sürekli kazandıran bir kredi kartı markası* Bu iki güçlü markanın en yeni bankacılık ürünü ise Citi ve Axess kredi kartlarından bağımsız Citi Axess oldu" şeklinde konuştu.

Basın toplantısında konuşan Citibank Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi ise şunları söyledi:

"Türkiye Citi için stratejik bir öneme sahip. Citi global tecrübe ve bilgisini Citibank Türkiye'nin dinamik ve nitelikli insan gücü ile buluşturarak, müşteri memnuniyeti, verimlilik ve karlılığa odaklanan 'akıllı büyüme' stratejisini sürdürmeye devam edecektir." "Citi ve Akbank, stratejik ortak oldukları 2006 yılından bu yana son derece uyumlu bir işbirliğine imza atıyor. Geride bıraktığımız süre zarfında her iki bankanın müşterilerine değer katacak işbirliği alanlarında çalışmalar gerçekleştirildi. Citi Axess bu işbirliğini daha da güçlendiren son derece önemli bir ürün. Citi'nin Akbank'a ortak olması, bankanın Akbank'a, Türkiye'ye ve kendi bünyesine yapmış olduğu stratejik ve uzun vadeli bir yatırımdır. Bu kapsamda Akbank ile olan ilişkimizi güçlendirmeyi ve iki kurum arasındaki işbirliğini daha da derinleştirmeyi amaçlıyoruz. Citi'nin 100'den fazla ülkedeki deneyimini Axess'in Türkiye'deki gücü ile birleştiriyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz." Toplantıda kredi kartları pazarı ve Axess hakkında bilgi veren Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Türkiye'de kredi kartı pazarının büyümeye devam ettiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de 56 milyon adet banka kartı, 39 milyon adet kredi kartı, 1.5 milyon adet POS terminali ve 19 bin adet ATM bulunuyor. Axess kredi kartı, yüzde 14.2'lik alışveriş pazar payıyla ilk üç banka arasında yer alıyor. Axess ile günde yarım milyondan fazla işlem yapılıyor" dedi.

Binbaşgil, Axess'in güçlü ve etkileyici üye işyeri ağıyla en hızlı büyüyen kart programı olduğunu da belirterek, "Pazara ilk girdiği 2001 yılından bu yana geçen 7 yılda Axess'in kredi kartı alışveriş ciro pazar payı yüzde 75; kredi kart kredisi pazar payı ise yüzde 88 artış gösterdi" diye konuştu.

Binbaşgil, önümüzdeki 5 yıl içinde Axess kredi kartı sayısını 8 milyon adete çıkararak, kredi kartı ciro pazar payında ise yüzde 20'nin üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Axess'in son yıllarda birçok yeniliğe imza attığına da dikkat çeken Binbaşgil, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de ilk kez Akbank tarafından uygulanmaya başlanan Anında Kart Basımı, kredi kartı sahibi olmayı 7 dakika gibi kısa bir süreye indirdi. SMS, Web ve Anında Başvuru hattı yenilikçi ve hızlı başvuru kanallarımız arasında önemli bir yere sahip. Perakende noktalarında Kredi Express köşeleri ile Geçici Kart Uygulaması Axess avantajlarından anında yararlanma imkanı sunuyor. Anında taksitli nakit avans ve anında taksitli borç transferi de Axess'in en avantajlı hizmetleri arasında yer alıyor. Bütün bunlara bakıldığında Axess'in hayatımıza hız, kolaylık ve kazanç getirdiğini görüyoruz." (CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title