Haberler

Akbalık Yağlı Güreşleri'ne Doğru

Akyazı ilçesinde bu yıl 56'ncısı 16 Haziran'da düzenlenecek Akbalık Yağlı Güreşleri'nin tanıtımı yapıldı.

Akyazı ilçesinde bu yıl 56'ncısı 16 Haziran'da düzenlenecek Akbalık Yağlı Güreşleri'nin tanıtımı yapıldı.

Akyazı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenerek yoğun ilgi ve katılım gören ve bu yılda 56. düzenlenecek Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerinin organizasyon toplantısı Akbalık Er Meydanında yapıldı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, burada yaptığı konuşmada, her zaman başarılı organizasyonlar ortaya çıkardıklarını söyledi.

Güreşlerin Akyazı'nın isminin güzel anılması noktasında güzel bir etkinlik olduğunu belirten Akcan, "Belediye olarak bir tık ileri koyarak etkinliklerimizi yapıyoruz. Bu yıl Akyazı'da yaz tatilinde 13 branşta gençlere yönelik spor faaliyetlerini sürdüreceğiz. Gayemiz, çocuklarımız sokakta kötü alışkanlıklar edinmesin, ülkesine milletine faydalı olsun. İnşallah başarılı olduğumuza inanıyorum." diye konuştu.

Güreş ağası Mehmet Öztürk de 56'ıncısı düzenlenecek güreşlere herkesi davet etti.

Emeği geçen köy halkına, Başkan Akcan'a bir dönem önceki güreş ağası İdris Caymaz'a teşekkür eden Öztürk, "Bu etkinliğin Akyazı'nın tanıtımına faydası olacak. Güreşi sevmem babam vasıtasıyla olmuştur. Rahmetli babam güreşlere gidiyordu. Babamın sayesinde bu güreşçi kardeşlerimle tanışmış bulundum. Tüm halkımızı 16 Haziran'da yapılacak yağlı güreşlere davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Müsabakalar sonrası güreş ağası seçimi yapılacak ve başpehlivan belirlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Akyazı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title