Haberler

"Akaryakıt Fiyatları Ulaştırma Grubunu Etkileyecek"

Merkez Bankası, Akaryakıt Fiyat Artışlarının Ulaştırma Grubu Üzerinde Artırıcı Etki Yapmasının Beklendiğini Bildirdi.

Merkez Bankası, akaryakıt fiyat artışlarının ulaştırma grubu üzerinde artırıcı etki yapmasının beklendiğini bildirdi.

Merkez Bankası'nın "Kasım Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu" nda söz konusu ayda ulaştırma grubu fiyatlarında akaryakıt ürünleri ve otomobil fiyatlarında gözlenen gerilemelerin etkisiyle yüzde 0,8 azalış gerçekleştiği kaydedildi.

Raporda, Ağustos-Kasım ayları arasında gerileyen akaryakıt ürünleri fiyatlarında, son dönemde uluslararası petrol fiyatlarında gözlenen yükselişlerin ardından, Aralık ayı başında artış gözlendiğine işaret edildi.

Raporun yaklaşan gelişmeler başlığı altında, "akaryakıt fiyat artışlarının ulaştırma grubu üzerinde artırıcı etki yapmasının beklendiği" ifadesine yer verildi.

Raporda ayrıca şu görüşlere yer verildi:

"Kasım ayında tüketici enflasyonu yüzde 1,29 oranında artarken, yıllık enflasyon bir önceki aya kıyasla gerileyerek yüzde 9,86 olmuştur. Kasım ayı tüketici enflasyonu üzerinde işlenmemiş gıda ile giyim ve ayakkabı grubu fiyatlarındaki mevsimsel artışlar önemli rol oynamıştır. Söz konusu kalemlerdeki artışlar Kasım ayı tüketici enflasyonunun yaklaşık yüzde 0,94 puanını oluşturmuştur.

Ayrıca, konut grubuna yönelik enerji kalemlerinde de artışlar gözlenmiştir. Diğer yandan, dayanıklı tüketim malları fiyatlarında gerilemeler gözlenmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title