Haberler

Akademisyen ve Stk Üyelerinin Cumhurbaşkanı Gül'le Yaptığı Görüşme

'Kürt Sorunu'nun Barışçıl Çözümünü İsteyen Bir Grup Akademisyen ve Sivil Toplum Kuruluşu Üyesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Görüştü. Görüşmenin Ardından Heyet Adına Açıklama Yapan Ttb Genel Başkanı Dr. Gencay Gürsoy, "Bu İşin Sadece Askeri Önlemlerle Çözülemeyeceği Fikri Sadece Bizim Değil, Çok Yaygın Bir Görüştür" Dedi.

'Kürt Sorunu'nun barışçıl çözümünü isteyen bir grup akademisyen ve sivil toplum kuruluşu üyesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşmenin ardından heyet adına açıklama yapan TTB Genel Başkanı Dr. Gencay Gürsoy, "Bu işin sadece askeri önlemlerle çözülemeyeceği fikri sadece bizim değil, çok yaygın bir görüştür" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kardeşçe yaşamayı özlediğimizi ilan ediyoruz" diyen ve bir de mektup hazırlayan aydınları Huber Köşkü'nde kabul etti. Aralarında Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Dr. Gencay Gürsoy, Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Tahsin Yeşildere, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, TESEV Yönetim Kurulu üyesi Osman Kavala, yazar Oya Baydar, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turgut Tahranlı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Mithat Sancarlı, Boğaziçi Üniversitesi'nden Binnaz Toprak ve Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu'nun da bulunduğu grup, Huber Köşkü'ne geldi. Heyet, burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. "Kardeşçe yaşamayı özlediğimizi ilan ediyoruz" diyen aydınlar, görüşme sonunda mektubu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. Yaklaşık 1 saat boyunca süren görüşmenin ardından basın mensuplarına heyet adına açıklama yapan TTB Genel Başkanı Dr. Gencay Gürsoy, "Biz heyet olarak temsili bir özellik taşımıyoruz. Kürt sorunun demokratik çerçevede, barışçıl özgürlük alanını daraltmadan çözüme kavuşturulmasındaki bir talepler manzumesini sayın cumhurbaşkanına sunduk. Metni değerlendireceğini ifade etti. Arkadaşlarımız tek tek kendi konularındaki önerilerini sıralamışlardır. Önümüzdeki dönemde ümit ediyoruz ki bu, bütün barış demokratik çözüm arayışlarının önünü açar" dedi. Kendilerini çözüme yaklaşmış sayamadıklarını söyleyen Gürsoy, "Türkiye kritik dönemler geçiriyor. Bu sıralarda sakin bir ortam yaşanıyor ama bu çatışmaların önümüzdeki aylar içinde yeniden başlama endişesini duyduğumuz için, bu dönemde bir takım adımların atılması konusunda sayın cumhurbaşkanının irade koyması talebini bir kez daha dile getirdik" diye konuştu.

"Konuya cumhurbaşkanının yaklaşımı nasıl oldu?" sorusu üzerine ise Gürsoy, "Bunları değerlendireceklerini söyledi. Bu konunun kendileri tarafından son derece önemsendiğini belirtti. Gerisini kendileri uygun görürse açıklarlar" ifadelerini kullandı. Gazetecilerin cumhurbaşkanın bu konudaki fikrini sorması üzerine ise Gürsoy, "Sadece cumhurbaşkanı değil, kadroların bütünü bu ifadeyi paylaşıyorlar. Bu işi sadece askeri önlemlere çözülemeyeceği fikri sadece bizim değil, çok yaygın bir görüştür" diye konuştu.

Gazetecilerin "Görüşmeden bir umudunuz var mı?" yönündeki sorusunu da yanıtlayan Gürsoy, "Bu umudu taşımak istiyoruz. İzlenim olarak ise, önemsendiğini ifade edebilirim. Bu çabaların süreci konusunda bir güvence vermiştir cumhurbaşkanı. Bunu önemsiyoruz. Demokratik özgürlüklerin yükseltilmesi konusunu sayın cumhurbaşkanı, önemsediğini bizlere belirtti" ifadelerini kullandı.

(CİN-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title