Haberler

Akademisyen İlker'den Eflatun Hüzünler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker’in “Eflatun Hüzünler” adlı hikaye kitabı okuyucu ile buluştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker'in "Eflatun Hüzünler" adlı hikaye kitabı okuyucu ile buluştu.

MCBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker'in "Eflatun Hüzünler" adlı hikaye kitabı okuyucu ile buluştu.

Prof. Dr. Ayşe İlker'in 1970'li yıllardan beri Ana, Töre, Divan, Doğuş ve Kanat gibi dergilerde pek çok hikayesi yayımlandı. 1986'ya kadar yazdığı hikayeler ise, Kültür Bakanlığı Gençlik Dizisi içinde "Bir Başka Sevda" adıyla yayımlandı. Yine Kültür Bakanlığının bir projesi olarak yurt dışındaki Türk işçilerinin çocuklarına yönelik hazırlanan hikaye dizisinde de "Türk misafirperverliği" kitabını yazdı ve bu hikayeler İngilizce tercümeyle basıldı. İlker'in bilimsel çalışmaları ve 12 Eylül'ü konu edindiği bazı deneme ve hikayeleri ise Töre, Berceste ve Kardeş Kalemler gibi dergilerde yayımladı.

Ötüken Yayınlarından çıkan "Eflatun Hüzünler" kitabı da bu kültürel ve edebi birikimin ürünü olarak nitelendiriliyor. 21 hikayenin yer aldığı kitapta ortalama iki-üç sayfalık her hikayenin anlatım biçimi kurallı ve bu kural mantığı da belirli bir sırayı titizlikle takip ediyor. Kitaptaki hikayeler bazen birinci ağızdan, bazen de üçüncü tekil şahıs kullanılarak okuyucuya ulaşıyor. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title