Haberler

Ak Partli İl Başkanı Sümer'den Stk'lara Teşekkür

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, sivili toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tavırlarından dolayı teşekkür etti.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, sivili toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tavırlarından dolayı teşekkür etti.

İl Başkanı Sümer sırasıyla Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Antalya Şubesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şubesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanları ile bir araya geldi.

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sümer, 15 Temmuz'da AK Parti teşkilatlarının yalnız kalmadığını, siyasi parti ve STK'ların desteğinin darbe girişiminin seyrini değiştirdiğini söyledi.

Millete karşı FETÖ tarafından darbe yapılarak, ülkenin işgal edilmek istendiğini hatırlatan Sümer, "Vatanını, milletini seven herkes darbeye karşı durdu. STK'larımız da ilk andan itibaren bizleri yalnız bırakmadı. Biz onun için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra saflarımızı daha çok sıklaştırarak, birbirimizi daha çok dinleyerek bu tür hainlere fırsat vermemeliyiz." dedi.

Türkiye'de Adnan Menderes'ten sonra her on yılda bir darbe yaşandığını ancak hiç birisinde milletine bu kadar saldırılmadığını ifade eden Sümer, 15 Temmuz gecesi milletin egemenliğini üstüne bomba yağdırıldığını kaydetti.

Darbecilerin halka bir gecede Suriye'yi ve Mısır'ı yaşattıklarına dikkati çeken Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz tankların önüne yatan insan görüntülerini Filistin'de görüyorduk. Uçaklarla şehirlerin bombalanmasını Suriye'de görüyorduk. Bunların hepsini bir gecede gördük. Bu hainlerin hesaba katmadığı şey milletimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle devletimizi çadır devleti zannettiler, tarihimizden aldığımız emaneti hesap edemediler ve gereken cevabı en iyi şekilde aldılar. Milletimiz tarihi boyunca bağımsızlığından asla taviz vermemiştir vermeyecektir. Bu millet Çanakkale Savaşı'nda tarih, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazmış bir millet, aynı destanı da 15 Temmuz'da tekrar yazdı."

Türkiye'de 15 Temmuz sürecinden sonra devletin birliği ve bütünlüğüne karşı kimin planı varsa kimin devleti ele geçirme gayesi varsa üzerine gidileceğini beliren Sümer, "Anadolu'nun mayası Mevlana, Yunus Emre, Taptuk Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Aziz Mahmut Hüdai gibi gönül dostlarıyla yoğrulmuştur. Bu büyük insanların izinden giden topluluklar her zaman kardeşliği, sevgiyi, barışı, hoşgörüyü anlatmışlardır. FETÖ terör örgütü ve bütün terör örgütlerinin asıl amacı yüz yıllardır inşa edilen bu birlik ve beraberliğimizi yıkmaktır. Bu ve bu niyetle kendisini milletimizin üzerinde bir güç olarak gören her kim varsa, topluluk varsa buna asla izin verilmeyecek gereken neyse yapılacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Rıza Sümer AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title