Haberler

AK Partililer, Özalp'ta Vefa ekibine yönelik terör saldırısını kınadı

Güncelleme:

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, terör örgütü PKK'nın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik saldırıyı kınadı.

Türkmenoğlu, beraberindeki partililerle saldırıda şehit olan belediye çalışanı Yıldırım Demir ile Kinyaz Karalıoğlu'nun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Demir ve Karalıoğlu'nun ailelerine başsağlığı dileyip Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye eden Türkmenoğlu, daha sonra saldırıdan yaralı kurtulan belediye çalışanı Taner Temizel'i evinde ziyaret etti.

Türkmenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinin başladığı günden bu yana Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerinin Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Van'da da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

"Saldırıyı kınıyoruz"

Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Eğribelen Mahallesi'ne yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu'nu taşıyan araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 kişinin şehit olduğunu anımsatan Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürmeye çalışıyor. Bu işi gönülden, karşılık beklemeden yapanlara, insanlıktan nasibini almamış teröristlerce menfur bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kardeşimizi şehit verdik, bir kardeşimiz yaralandı. Bu saldırı tüm halkımıza ve Özalplılara yapılmıştır. Bu saldırıyı kınamak için buradayız. AK Parti İl Başkanlığı ve tüm teşkilatlarımızla Vefa Sosyal Destek Grubu'nun yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Koronavirüse karşı mücadele eden sağlık görevlilerine ve Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına başarı dileklerimizi sunuyoruz. Yapılan bu saldırıların karşısındayız."

Eğribelen Mahallesi Muhtarı Doğan Öztan ise yapılan sağlık taraması sonucu 2 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine tedbir kapsamında mahallenin karantinaya alındığını aktardı. Karantina süresince devletin kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Öztan, "Kaymakamımız, sağlık ekiplerimiz, jandarmamız sürekli yanımızda. Mahallemize yardım getiren Vefa Sosyal Destek Grubu'na yapılan alçak saldırı bizi çok üzdü. Kardeşlerimiz savunmasız bir halde saldırıya uğradılar. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum." dedi.

"Terör saldırısını lanetliyoruz"

AK Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan da terör saldırısını lanetleyerek "Belediye çalışanı kardeşlerimizin böyle alçakça katledilmesi kabul edilemez. 13 ilçemizde gençlik kolları başkanlarımızla hayırseverlerden topladığımız yardımları karantinaya alınan mahalleye getirdik. Yardımları mahalle muhtarına teslim ettik. Vefa Sosyal Destek Grubu'na yapılan saldırıların karşısındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Vefa Sosyal Destek Grubu AK Parti Özalp Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title