Haberler

Ak Partililer, Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesini Davul-zurnayla Kutladı

AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün TBMM'de Bugün Yapılan 3. Tur Oylama Sonucunda Cumhurbaşkanı Seçilmesi, AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı Tarafından Davul-zurna ve Havai Fişeklerle Kutlandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün TBMM'de bugün yapılan 3. tur oylama sonucunda cumhurbaşkanı seçilmesi, AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı tarafından davul-zurna ve havai fişeklerle kutlandı.

Akşam saatlerinde parti il binasında AK Parti İl Başkanı Ali Binboğa başkanlığında toplanan partililer, daha sonra belediye tarafından yeni yaptırılan Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada davul-zurna eşliğinde Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayan partililer, halay çekip oynadı. Kutlamalar sırasında havai fişek gösterisi de yapıldı.

Kutlamalar sonrasında bir açıklama yapan Ali Binboğa, "22 Temmuz seçimleri sonucunda TBMM'ye yansıyan milletimizin iradesi, bugün 11. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Abdullah Gül'ün seçilmesiyle bir kez daha anlam kazanmıştır. Bundan halkın iradesinin üstünde hiçbir gücün olamayacağı bir kez daha anlaşılmıştır. Demokrasinin gereği olarak, herkesin milletin iradesine saygı duyması gerekmektedir" dedi.

Bugüne kadar Çankaya'nın halka tam manasıyla açık olmadığını savunan Binboğa, "Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Abdullah Gül ile Çankaya'nın halkımıza açılacağına inanıyorum. Artık milletimiz arasında örtülü örtüsüz ayrımı yapılmayacaktır. Çankaya'nın kapıları herkese açık olacaktır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün, bugüne kadar devlet kademelerinde üstlendiği zor görevlerde sergilediği başarılı performansı cumhurbaşkanlığında da sürdüreceğine eminiz. Kendisinin anayasal

görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getireceğine, ülkemizi yurtiçi ve yurtdışında en üst düzeyde hakkıyla temsil edeceğine, tarafsız, halkın değerleriyle barışık ve yasama ile uyumlu bir lider olacağına inancımız tamdır. Abdullah Gül ile ve kurulacak 60. hükümetimizle ülkemiz hızla gelişmiş ve müreffeh ülkeler arasında yer alacaktır. Durmak yok, yola devam" diye konuştu.

(ACK-EÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title