Haberler

Ak Partili Yurttaş: " Manisa Tarzanı'nın Güç ve Enerji Kaynağı Sultaniye Üzümdü"

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, İzmir'de gerçekleşen TARİŞ Üzüm Kooperatifleri Birliği'nin genel kuruluna katılarak bir konuşma yaptı.

Yurttaş konuşmasında "Ürününüzün bol ve bereketli olmasını dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Üzümü siyasi tartışma aracı yapanlara fırsat vermeyin. Amacımız üzüm yemektir bağcıyı dövmek değildir. Ben Alaşehir'de bağı olan, yaz boyunca bağ evinde ikamet eden, bağcının halinden anlayan bir milletvekiliyim. Hz. Mevlana'nın dediği gibi "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir" Ben sizinle aynı duyguları paylaşıyorum ve sizin sıkıntı ve taleplerinizi yakından biliyorum" dedi.

Yurttaş "Üzüm Manisa'mızın en önemli tarım ihraç ürünlerinin başında gelmektedir. Üreticinin ve ihracatçının işini kolaylaştırmak için Alaşehir'e Gümrük Müdürlüğü kurduk. Bağ alanlarının sulu tarıma kavuşturulması için Manisa genelinde 49 adet sulama göleti projemiz devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar 25 tanesini bitirip hizmete sunacağız. Ekonomi Bakanlığı'mız üzümün yurtdışında tanıtımı için Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nu kurdu. THY da 1 milyon paket üzüm dağıtımı gerçekleştirdik. Ürettiğimiz en güzel bu ürünü yeterince tüketmiyoruz. İnsanımız ortalama yılda 250 gram kuru üzüm tüketirken, Almanya'da yılda kişi başı tüketim 1500 gramın üzerindedir. İnsanımıza daha çok tanıtıp yurt içi tüketimi de artırmalıyız" dedi.

Üzümün başlı başına bir eczane olduğunu ifade eden Yurttaş, şunları söyledi:

"Üzüm sağlık deposudur. Başlı başına bir eczanedir. Karaciğer hastalıkları ve kansızlığa iyi gelir. Antioksidan ve antikanserojendir. Zeka küpüdür, hafızayı güçlendirir. Enerji kaynağıdır. Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin güç ve enerjisinin kaynağı sultaniye üzümdür. Fatih Sultan Mehmet'in keskin zekasının temelinde üzüm vardır. Üzüm hoşafı barsakları çalıştırır. Bu kadar yararlı bir ürünü daha iyi tanıtmalıyız. Üzüm tanıtımı aktif olarak yapılmalıdır. Okullarımızda çocuklarımızın çantasında üzüm olmalıdır. Belediye ve hayır kurumlarının dağıttıkları gıda paketlerinin içinde üzüm yer almalıdır. Afrika ülkelerine gönderilen gıda yardımlarının içine üzüm konulmalıdır."

Yurttaş üreticileri TARSİM yaptırmaları ve zamansız ilaçlamadan ve kalıntı oluşturan ilaçlardan uzak kalmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Gübre ve ilaç çuvallarına üzüm konulmaması konusunda hassas davranmalarını istedi. Bağ alanlarının düzensiz artışı, bağ türlerinin sık değişimi ve arazilerin miras yolu ile bölünmesi gibi konularda önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Yurttaş, "Birliğin mali yapısı içerisinde önemli bir yeri olan ve yaklaşık 163.9 Milyon TL tutarındaki DFİF borcunun, 4572 sayılı kanuna eklenen 4. Madde kapsamında yapılandırılmasına imkan sağlanmıştır. Bu hükümlere uygun olarak birlik 30.12.2013 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile protokol imzalamıştır. Buna göre yapılandırma sonrası birliğin DFİF borcunun 91.6 Milyon TL'si affedilmiş ve bakiye 72.3 Milyon TL birlik borcu kalmıştır. Bu borcun da 2014 yılından başlayarak 15 eşit taksit halinde yılda bir defa olmak üzere ödenmesine imkan sağlanmıştır. Devletin alacağı olan böyle bir af hiçbir kurum ve kuruluşa yapılmamış, bölge üreticileri düşünülerek bu düzenleme yapılmıştır. Bu konuyu bölge insanımızın bilmesinde fayda vardır. Ayrıca İran üzümünün kaçak yollarla piyasaya girdiği yönündeki iddialar ile ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve gerekli takip yapılmaktadır. Bu konuda her türlü önlem alınmıştır. Bu konudaki hassasiyetlerimize rağmen ısıtıp, ısıtıp piyasaya sürenlerin üzüm piyasasına zarar verdiklerini düşünüyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title