Haberler

Ak Partili Vekillerden Süt Sığırı Çiftliğinde İnceleme...

AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerci, İsmail Bilen, Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez ile Birlikte Kırkağaç İlçesi'nde, Tarım Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'nün Ortaklaşa Gerçekleştirdiği 100x2=200 Süt Sığırcılığı Projesi Kapsamında Yapılan Tesiste İncelemede Bulundular.

AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerci, İsmail Bilen, Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez ile birlikte Kırkağaç İlçesi'nde, Tarım Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 100x2=200 Süt Sığırcılığı Projesi kapsamında yapılan tesiste incelemede bulundular.

İnceleme heyetinde AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Hasan Karaosmanoğlu, belde belediye başkanları da yer aldı. Tesiste İlyaslar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Yiğit ve Kırkağaç İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Melikşah Taşkın'dan bilgi alan AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerci, İsmail Bilen, yapılan yatırımların böyle güzel sonuçlar doğurmasını memnuniyetle izlediklerini belirtiler. İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz tesisin ihtiyacı olan otomatik yemleme ve süt sağım ünitesinin tamamlanabilmesi için gerekli olan 50 bin YTL için talep edilmesi durumunda yardımcı olabileceğini belirtti. Heyet daha sonra Karakurt Beldesi'nde bulunan rüzgar enerjisi santraline geçerek, burada yapılan çalışmaların hangi aşamaya geldiği ve ne zaman üretime geçileceğini konusunda bilgi aldı. Karakurt Belediye Başkanı Necdi Özkan, rüzgar enerji santralinin bir hafta içinde deneme üretimine geçeceğini belirterek, "Nisan ayının ilk haftasında yapılması düşünülen açılışa Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ve Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız (TBMM) Bülent Arınç'ın katılması için davet ettik. Kendilerinin uygun bir zamanını bekliyoruz inşallah Başbakanımız ve Meclis Başkanımız buradaki açılış töreninde bizleri onurlandıracaktır" dedi.

Rüzgar enerji santralindeki incelemenin ardından Karakurt Belediye binasında vatandaşlarla sohbet eden TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Mehmet Çerci, Kırkağaç Devlet Hastanesi'nin 2 Milyon YTL'lik 4 katlı ve 50 yataklı ek bina projesinin Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu ve bu hafta içinde onaylanmasını beklediklerini belirterek, projenin onaylanmasının ardından hemen ihale ile ilgili işlemlerin başlanacağını açıkladı. Karakurt'taki programın ardından İlyaslar ve Bakır beldelerini ziyaret eden vekiller, Bakır'da bulunan merkezi İstanbul'da olan ŞASER Tekstil atölyesini de ziyaret edip burada çalışanlarla sohbet ettiler.

(OO-ÖA-YK)

13.03.2007 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title