Haberler

Ak Partili Vekillerden Çatak'a Çıkarma

AK Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Çatak ilçesinde esnafı ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Çatak ilçesinde esnafı ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinde önce Bahçesaray ilçesindeki esnafları ziyaret eden AK Parti heyeti, daha sonra Çatak ilçesine geçtiler. Milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Vahdettin İnce, Kayhan Türkmenoğlu ve Fatih Çiftçi, ayrı ayrı kollardan esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediler. Vahdettin İnce ile HDP seçim bürosunu ziyaret eden Kayatürk, çözüm sürecinin uygulayıcısı oldukları için herkesten takdir beklemenin hakları olduğunu söyledi. Kürtçe üzerindeki yasakları kaldırdıklarını dile getiren Kayatürk, "Kürdün inkarını ve Kürt üzerindeki baskıları bitirmeyi Allah bize nasip etti. Bunu yaparken büyük mücadele verdik. Türkiye'deki derin güçlere karşı mücadele verdik" ifadelerini kullandı.

Geçmişte Kürtlerin ezildiği kadar başka insanların ve mütedeyyin insanlar olarak kendilerinin de ezildiğini dile getiren Kayatürk, "Bu devlet hepimize zulmetti, ama bu zulmü beraber kaldırdık. Bu zulme karşı direndik. Başörtüsü yasağını bile daha 2-3 sene önce kaldırabildik. 3 sene öncesine kadar bu ülkede başörtüsüyle üniversiteye girmek yasaktı. AK Parti hükümeti olarak o dönemde sağ olsun BDP (DTP) milletvekillerinin de katkısıyla başörtüsü yasağını kaldıran bir karara imza attık. Anayasa değişikliği yaptık. 'Türkiye Türklerindir' diye manşet atan medya ve onun etrafındaki şer güçler, '411 el kaosa kalktı' dedi. 2008 yılında sırf bu düzenlemeyi yaptık diye partimize kapatma davası açıldı" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Kayatürk Ak Parti Çatak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title