Haberler

Ak Partili Turan'dan Erdoğan'a MHP uyarısı

Güncelleme:

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi olan Bülent Turan, Ak Parti'nin MHP politikasını eleştirdi.

Partisinin milletvekilleriyle bölgelerine göre gruplar halinde görüşen Erdoğan, dün de sadece İstanbul milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltılı toplantıda biraraya geldi.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada yeni Anayasa çalışmalarına değinirken, Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının sonuçsuz kalması halinde, kendi anayasa tekliflerini gündeme getirme süreçlerine ilişkin izleyeceği taktiği anlattı.

Erdoğan'ın "Yeni anayasa için önceliğimiz 4 partinin uzlaşması. Ama bu olmuyorsa A,B, C planlarımız var. 4'lü uzlaşmayla olmuyorsa CHP'ye gideriz. CHP ile olmuyorsa MHP ile görüşürüz. Baktık ikisi de yanaşmıyor, sadece BDP ile kalsak da referandum yoluyla yeni anayasayı yapacağız" dediği öğrenildi. AK Parti'nin milletin ilkelerinden ve değerlerinden güç aldığını ifade eden Erdoğan, "Yapacağımız anayasa milletin değerlerine uygun bir anayasa olacak" vurgulamasını yaptı.

ERDOĞAN'A "MHP'YE YÜKLENMEYİN" UYARISI

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi olan Bülent Turan toplantıda, partinin MHP'ye yüklenme politikasına yönelik eleştirisini gündeme getirdi. MHP sempatizanı olmasına karşın bu partiye çeşitli nedenlerle oy vermeyen bu nedenle de başka partilerin seçmeni konumunda olan çok sayıda vatandaş olduğunu ifade eden Turan, "MHP'ye yüklenilerek, 2. parti tercihi olarak AK Parti'ye oy verebilecek bu insanların küstürüldüğünü" savundu. Erdoğan'ın ise Turan'ın bu değerlendirmesine katılmadığını belirterek, oy kaygısıyla yanlışı söylemekten kaçınmalarının mümkün olamayacağını söyledi. Erdoğan'ın "Biz yanlış neyse, yanlışı yapan kimse onu söylemek durumundayız. Siyasi ahlak bunu gerektirir. Bunlar millete çok bedel ödettiler. CHP ve MHP kim yanlış yapıyorsa bunu söylemeliyiz" dediği öğrenildi.

"AKİL İNSANLARIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ"

Mehmet Domaç'ın ise oluşturulan Akil İnsanlar heyetiyle ilgili "Akil insanlar, halkın barış isteğinin seslendirilmesini sağlayacaktır. Hepimiz biliyoruz ki barışı halklar kurar. Onların barışa sahip çıkması, barışı geri dönüşsüz hale getirir, kalıcı kılar" değerlendirmesini yaptığı öğrenilirken, Erdoğan'ın da Akil İnsanların çalışmalarından memnuniyetini ifade ettiği öğrenildi. Erdoğan, "Onlar çalışacaklar raporlarını bize sunacaklar. Şu ana kadar yaptıkları çalışmalarından son derece memnunuz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bülent Turan İstanbul Ak Parti Barış Süreci Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title