Haberler

    Ak Partili Mustafa Ilıcalı'dan 2026 Kış Olimpiyatları'na Destek

    AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı, ''Üniversitehocalarından bilimsel bir heyet oluşturduk, onlarla toplantı yaptık. Erzurum' da yerel medya ile toplantı yaptık. Bu anlamda Erzurum, Erzincan, Kars 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili adaylık...

    AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Üniversitehocalarından bilimsel bir heyet oluşturduk, onlarla toplantı yaptık. Erzurum' da yerel medya ile toplantı yaptık. Bu anlamda Erzurum, Erzincan, Kars 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili adaylık raporu hazırladık" dedi.

    Mustafa Ilıcalı, Erzurum'da 2026 Kış Olimpiyatları yapılmasına ilişkin çalışmaları anlattı. Ilıcalı, Erzurum'da 2026 Kış Olimpiyatlarının yapılmasına ilişkin olarak, "2002'de Erzurum'dan milletvekili seçilmiştim. İstanbul Ticaret Odası ile görüşerek, çalışmalar yaptım. Universiad çıktı, Üniversite Kış Oyunları'na başvuralım dendi. O günkü Başbakanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız çok büyük destek verdi, özel bir yasa çıktı. Erzurum 2011 yılında başarıyla Universiad oyunlarını aldı, yaptı. 800 milyon liralık yatırım yapıldı. Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) yapıldı. Başarıyla tamamlandı" ifadelerini kullandı. TBMM Genel Kurulu'nda Erzurum'da Kış Olimpiyat Oyunları'nın yapılmasına destek istediği konuşmanın İngilizce'ye çevrildiğini söyleyen Ilıcalı, "Uluslararası spor camiasında Erzurum'un adı söylenmeye başlamış. Bundan da cesaret alarak Cumhurbaşkanımız halk oylaması için Erzurum'a gelmeden önce Erzurum'daki üniversite hocalarından, spor biriminden destek alarak rapor hazırladım. Cumhurbaşkanımız Erzurum'a gelmeden bu raporu arz ettim" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin raporundan bazı bölümleri okuduğunu kaydeden Ilıcalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olacağını ilan ettiğini hatırlattı. Ilıcalı, "Üniversite hocalarından bilimsel bir heyet oluşturduk, onlarla toplantı yaptık. Erzurum'da yerel medya ile toplantı yaptık. Bu anlamda Erzurum, Erzincan, Kars 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili adaylık raporu hazırladık. Olimpiyat Komitesi hemen cevap verdi. Olimpiyat Komitesinde altı ülkenin dillendirildiğini, davetlerin başlayacağını söylediler. Üniversiad ve EYOF müsabakaları ile çok önemli tesisler kazandık. Çok az bir ilave ile Olimpiyatlara tesis anlamında hazırız. Şehrin dönüşümünün hızlandırmamız lazım. Ulaştırma Bakanlığına hazırlayıp verdiğim tramvay projesi var. Ulaştırma Bakanlığı sahip çıktı, destek verecek. Dönüşümümüz hızlanacak. Hızlı trenin gelmesi kesinleşmiş olacak. 3 şehri hızlı trenle birleştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

    Ilıcalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a teşekkür etti.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title