Haberler

Ak Partili Mustafa Ilıcalı'dan 2026 Kış Olimpiyatları'na Destek

AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Üniversite hocalarından bilimsel bir heyet oluşturduk, onlarla toplantı yaptık. Bu anlamda Erzurum, Erzincan, Kars 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili adaylık raporu hazırladık" dedi.

Mustafa Ilıcalı, Erzurum'da 2026 Kış Olimpiyatları yapılmasına yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Ilıcalı, "2002'de Erzurum'dan milletvekili seçilmiştim. İstanbul Ticaret Odası ile görüşerek, çalışmalar yaptım. Universiad çıktı, Üniversite Kış Oyunları'na başvuralım dendi. O günkü Başbakanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız çok büyük destek verdi, özel bir yasa çıktı. Erzurum 2011 yılında başarıyla Universiad oyunlarını aldı, yaptı. 800 milyon liralık yatırım yapıldı. Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) yapıldı. Başarıyla tamamlandı" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda Erzurum'da Kış Olimpiyat Oyunları'nın yapılmasına destek istediği konuşmanın İngilizce'ye çevrildiğini söyleyen Ilıcalı, "Uluslararası spor camiasında Erzurum'un adı söylenmeye başlamış. Bundan da cesaret alarak Cumhurbaşkanımız halk oylaması için Erzurum'a gelmeden önce Erzurum'daki üniversite hocalarından, spor biriminden destek alarak rapor hazırladım. Cumhurbaşkanımız Erzurum'a gelmeden bu raporu arz ettim" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, rapordan bazı bölümleri okuduğunu kaydeden Ilıcalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erzurum 2026 Kış Olimpiyatları'na aday olacağını ilan ettiğini hatırlattı. Ilıcalı, "Üniversite hocalarından bilimsel bir heyet oluşturduk, onlarla toplantı yaptık. Erzurum'da yerel medya ile toplantı yaptık. Bu anlamda Erzurum, Erzincan, Kars 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili adaylık raporu hazırladık. Olimpiyat Komitesi hemen cevap verdi. Olimpiyat Komitesinde altı ülkenin dillendirildiğini, davetlerin başlayacağını söylediler. Üniversiad ve EYOF müsabakaları ile çok önemli tesisler kazandık. Çok az bir ilave ile Olimpiyatlara tesis anlamında hazırız. Şehrin dönüşümünün hızlandırmamız lazım. Ulaştırma Bakanlığına hazırlayıp verdiğim tramvay projesi var. Ulaştırma Bakanlığı sahip çıktı, destek verecek. Dönüşümümüz hızlanacak. Hızlı trenin gelmesi kesinleşmiş olacak. 3 şehri hızlı trenle birleştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Ilıcalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümet adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title