Haberler

Ak Partili Milletvekilleri ve Genç Siyasetçiler, Çin'de İncelemelerde Bulundu

Çin Komünist Partisi'nin daveti üzerine AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları üyeleri ve milletvekillerinden oluşan 10 kişilik heyet, Çin'de ziyaretler gerçekleştirdi.

İktidardaki Çin Komünist Partisi'nin daveti üzerine Genel Merkez Gençlik Kolları ve milletvekillerinden oluşan 10 kişilik AK Parti heyeti, Çin'de ziyaret ve temaslarda bulundu.

Partiden yapılan açıklamaya göre, AK Parti milletvekilleri Ramazan Can, Nesrin Ulema, Fatih Han Ünal, Recep Özel ve Bülent Turan, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyeleri Ahmet Kılıç, Neslihan Cenk, Ali Taylan Öztaylan ile MKYK Üyeleri Nesibe Erdoğan ve Ömer Faruk İslam'dan oluşan AK Parti heyeti ile CHP ve MHP'den de onar kişinin bulunduğu heyetler, 21-31 Mayıs'ta Pekin, Şanghay, Urumçi ve Kaşgar'da incelemeler yaptı.

Pekin'de Çin Komünist Partisi'nin Dış İlişkiler Bakanı Du Yanling ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Li Yusanchao ile görüşmeler yapan AK Parti heyeti, Çin Komünist Partisinin çalısmaları ve parti politikaları hakkında bilgi aldı.

AK Parti heyeti, Çinli yetkililerden BM Güvenlik Konseyi 2015-2016 dönem başkanlığı için Türkiye'yi, 2020 olimpiyatlari için İstanbul'u ve 2020 EXPO için İzmir'i desteklemelerini istedi. Görüşmelerde, gençlik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, iki ülke arasında öğrenci değişim programlarının artırılması talep edildi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Çin'de yaşayan Türkler ve ülkede yaşanan olaylar hakkında heyete bilgi aktardı.

Şanghay Merkez Komite Başkanı Xiaodu Yang, AK Parti heyetini kabul ederek, 23 milyon nüfuslu Şanghay'ı tanıttı ve çalışmalarını anlattı. Heyet Şanghay Başkonsolosu Deniz Eke'yle de görüştü.

Daha sonra Sincan Özerk Bölgesi'ndeki Urumçi şehrine geçen heyet, Sincan İslamiyet Enstitüsü ve ÇKP Sincan Uygur Özerk Bölgesi Komitesi ile görüştü.

Urumçi'den Kaşgar şehrine geçen heyet üyeleri, burada yetkililerle ve Uygur Türkleri ile görüşmeler yaptı. Yusuf Has Hacip ve Kaşgarlı Mahmut'un türbeleri ile Çin'in dünya genelinde önemli markaları haline gelen firmalarının Ar-Ge merkezleri de ziyaret edildi.

AK Parti heyeti, Çin izlenimlerini AK Parti Genel Merkezi'nde yetkililere aktaracak. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Nesrin Ulema Ramazan Can Ak Parti Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title