Haberler

AK Partili Kutlu, Partiden İstifa Eden İrbeç'i Eleştirdi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini gerekçe göstererek istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'e tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek milletvekili aday adayları ve partililerle bir araya gelen Milletvekili Hüsrev Kutlu, Milletvekilliği Genel Seçimleri hakkında görüşlerini açıkladı.

AK Parti'nin yüzde 50 oyla tekrar iktidara geleceğini belirten Kutlu, Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in istifasını ve istifa ederken AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan hakkında söylediği sözleri de değerlendirdi.

Kutlu, "Arkadaşımızın kendi şahsi değerlendirmesidir, doğru olmadığını bütün halkımız biliyor. Ama seçim sürecine girdiğimiz zaman bazı şahsi kaygılarını memleket kaygısı üzerinde düşünen arkadaşlarımız, istifa edenler olacaktır. Ama AK Partili'ye yakışan, aday olmadığı zaman dahi böyle istifa sürecine girmemesidir. Bu arkadaşımızın bugüne kadar bu yönde bir açıklaması olmadı, istifa ederken de bunu söylemesini çok etik bulmuyorum. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum kendisine, ancak, biz her zaman AK Parti'nin yanında dimdik durduğumuzu, demokrasi ve hukukun savunucusu AK Parti'ye en zor zamanlarda dahi destek olmanın gururunu yaşayacağız. Şu andaki milletvekilleri olarak. Yolunu ayıranlar da mutlaka kendi vicdanlarıyla bunun muhasebesini yapacaklardır" diye konuştu.

AK Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bazı kaygıları olduğunu, Başbakan'ın her konuşmasında toplumu ayrıştırmaya yönelik söylemlerinin bunun başında geldiğini belirterek, vatanına, milletine bağlı bir milletvekili olarak, AK Parti'nin, özellikle iç politikada takip etiği stratejinin, Türkiye'ye getireceği zararlar konusunda endişeli olduğunu, takip edilen politikalarla milletin sosyolojik, psikolojik ve coğrafi yönden bölünme sürecine sürüklendiğini iddia etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title