Haberler

Ak Partili İnceöz: "Milletimiz Demokrasi Destanı Yazdı"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, yaptığı açıklamada, “Demokrasimize ve milli iradeye karşı ciddi bir müdahale teşebbüsü olmuştur.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, yaptığı açıklamada, "Demokrasimize ve milli iradeye karşı ciddi bir müdahale teşebbüsü olmuştur. Bu bir darbe girişimidir. Bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

Bugünlere kurucu Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte darbelere ve muhtıralara karşı mücadele ederek gelindiğini belirten İnceöz, "Bu darbe girişimine karşı da dimdik milletimizin yanında duracak, millet iradesinin sonuna kadar arkasında olacağız. Milletin vermediği yetkiyi milletin silahıyla tankıyla yapmaya kalkışan bir avuç kalkışmacıya asla pabuç bırakmayacağız. Asıl olan demokrasidir, demokrasiden kaynağını almayan hiçbir müdahaleye müsaade etmeyeceğiz. Aziz milletimiz meydanlarda iradesini tescilledi. Herkes iyi bilmelidir ki, bu topraklarda hiçbir darbe girişimi başarılı olamayacaktır. Darbe girişiminde bulunan hadsizler milletimize hesap vereceklerdir" dedi.

"Biz kefenimizi giydik"

Sokakların ve meydanların milletin olduğuna vurgu yapan İnceöz, "Asla darbecilere, hainlere, kalleşlere bırakmayacağız. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; darbeci hainlere pabuç bırakmayan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Teröristlerin tepesine yağması gereken bombaları millet iradesinin tecelligahı Gazi Meclise atanları, eli kanlı canilere sıkılması gereken kurşunları millete sıkanları lanetliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; 'biz kefenimizle yola çıktık, bir can borcumuz var o da vatanımız için feda olsun'" diye konuştu.

15 Temmuz'un demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınacak olsa da milletin bu darbe girişimi karşısında sergilediği tutumun her türlü takdire şayan olduğunu söyleyen İnceöz, "Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın müthiş siyaseti, milletimizin darbe heveslileri karşısındaki dik duruşu, parlamentonun iktidar muhalefet ayırımı yapmaksızın bombalara rağmen görevinin başında durarak sergilediği birliktelik bir demokrasi destanının yazılmasını sağlamıştır. Devletin milletiyle sırt sırta vererek altına imza attığı bu demokrasi zaferi milletin onuruna, milletin iradesine kasteden hainlerin, darbeci alçakların yüzünde bir tokat gibi patlamıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanalar demokrasi tarihimize kara bir leke olarak kazınacak olsa da, milletimizin bu darbe girişimi karşısında sergilediği tutum her türlü takdirin üzerindedir. Savaş dönemlerinde bile düşmanlarca hedef alınmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, parlamentonun, millet iradesinin tecelligahı olan bu mekanın doğrudan bombaların hedefi olması; darbe heveslisi Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ruh halini yansıtmak bakımından büyük önem taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sayın Başbakanımızın ve milletimizin dik duruşu, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emir komuta zincirinin darbecileri reddederek takındığı tavrı ve darbecilere müdahalede büyük başarıya imza atan güvenlik güçlerimizi yürekten kutluyorum. Parlamentonun gösterdiği dik duruş ve sergilediği birlik tablosu da; millet iradesine kasteden hainlere karşı her daim görevinin başında olacağının en açık göstergesi olmuştur" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İlknur İnceöz AK Parti Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title