Haberler

AK Partili İçten, Bingöl Günleri'ne Katıldı

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İstanbul Feshane'de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İstanbul Feshane'de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı. Türkiye'de en çok Bingöllünün Diyarbakır'da yaşadığını kaydeden İçten, Diyarbakır'da yaklaşık 350 bine yakın Bingöllü nüfusunun olduğunu belirterek, "Biz de Diyarbakır'daki Bingöllüleri temsilen Bingöllüler Günü'ne geldik. Diyarbakır'daki Bingöllülerden selam getirdik." dedi.

İçten, Bingöl'ün tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla Feshane'de gerçekleştirilen Bingöl Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı. Etkinlikle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İçten, bir Diyarbakır milletvekili olarak, şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır, 9 peygamber, 572 sahabe, 33 medeniyete ev sahipliği yapan, bilimin, sanatın kültürün, Ahmet Arif'in, Cahit Sıtkı Tarancı'nın şehri. Bingöl'ün toplam nüfusundan çok daha fazla Bingöllünün yaşadığı, Türkiye'de İstanbul dahil en çok Bingöllünün yaşadığı il Diyarbakır. Diyarbakır'da yaklaşık 350 bine yakın Bingöllü nüfusu var. Bunların birçoğu 1850'lili yıllarda, 1900-1950'lili yıllarda Diyarbakır'a yerleşmişler. Biz de Diyarbakır'daki Bingöllüleri temsilen Bingöllüler Günü'ne geldik. Diyarbakır'daki Bingöllülerden selam getirdik."

"MEŞHUR KADAYIFI BİNGÖLLÜLER YAPTI DİYARBAKIRLILAR TANITTI"

Feshane'de tek tek stantları gezen ve Bingöllü hemşerileriyle kucaklaşan İçten, Bingöl ve Diyarbakır'a özgü kadayıf tatlısına değinerek, "Özellikle Bingöllülerin birçoğu Diyarbakır Kadayıfı diye ünlü olan kadayıfı kendilerinin yaptığı söyler. Ünlü kadayıf tatlısını yapanların Bingöllüler, dünyaya tanıtanın ise Diyarbakırlılar olduğunu unutmamak lazım. Diyarbakır'da çok ciddi bir Bingöllü işadamı kitlesi vardır; bunlar her anlamda Diyarbakır'a hizmet ediyorlar. Özellikle hamur işinde Bingöllülerin önemli bir yeri vardır." diye konuştu. Kendilerinin 1850'li yıllarda Diyarbakır'a yerleştiğini hatırlatan İçten, Bingöl asıllı bir aile olduklarının altını çizerek, "Diyarbakırlıyız ama Bingöllü tarafımızı da asla inkâr etmeyiz" ifadelerini kullandı.

"HEM BİNGÖL HEM DE DİYARBAKIR'IN HİZMETKÂRIYIM"

AK Parti'den önce etnik köken, din, dil, mezhep ayrımı olduğu için insanların kendisini batıda bir Bingöllü, bir Diyarbakırlı olarak lanse etmesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayan AK Partili İçten, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti iktidarıyla birlikte artık birimizin diğerinden farklı olmadığı, herkesin birlikte yaşayabildiği bir Türkiye'nin oluştu. İstanbul'da, İzmir'de, Mersin'de, Adana'da hem Bingöllülerin hem de Diyarbakırlıların ciddi nüfus edindiklerini, ekonomiye ve kültüre de ciddi katkılarının olduğunu biliyoruz. Diyarbakır'ı Bingöl'den, Bingöl'ü de Diyarbakır'dan ayırmak mümkün değildir. Dolayısı ile biz hep birlikte Türkiye'yiz. Keza İstanbul'la da ayırmak mümkün değildir. Mesela AK Parti iktidarı ile birlikte Bingöl'de bir havaalanı yapılmıştır ve İstanbul'daki Bingöllüler çok rahat Bingöl'e gidip akşam geri dönebiliyor. Bundan fazla değil 10 yıl önce dedelerimize, babalarımıza ve bizlere Bingöl'de havaalanı yapılacak denilseydi hiçbirimiz inanmazdık. Bingöl AK Parti iktidarında 80 yılda alamadığı hizmetleri aldı. Ben de Cuma İçten olarak hem Diyarbakırlı hemşerilerimizin, hem Diyarbakır'daki Bingöllü hemşerilerimin hem de Bingöl'de yaşayan Bingöllülerin hizmetkarı olacağım."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Bingöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title