Haberler

Ak Partili Gündoğdu: "Washıngton Ne Kadar Güvenliyse Ankara da O Kadar Güvenli"

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyan çevrelerin önünü kesmek için ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, "Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyorlar ama asla böyle bir ortam oluşturamayacaklar. Washington ne kadar güvenliyse, Ankara da, İstanbul da o kadar güvenlidir" dedi.

Türkiye'de öğrenim gören Kosovalı öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Kosovalı öğrencilerin gurbette olmadıklarını söyledi. Aynı zamanda Yerli Düşünce Derneği Başkanı olan Gündoğdu, "Ha Anadolu ha Kosova. Siz Türkiye'de kendi topraklarınızdasınız, sizler bizim öz be öz kardeşlerimizsiniz. Hiçbir zaman bunu aklınızdan çıkartmayın ve asla şüpheniz olmasın. Ben ne kadar Ordu Milletvekili isem, aynı zamanda Kosova'nın da milletvekiliyim" diye konuştu.

Osmanlı'nın Balkanlar'a çok güzel eserler verdiğini, ancak sonrasında halklar arasına nifak sokularak suni bir kardeş kavgası çıkartıldığını, bunun sonucunda Balkanlar'ın uzaklaştığını ifade eden Gündoğdu, "Ama şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oralar tekrar canlandı. Aramızda siz-biz diye bir ayrılık yok. Tıpkı Azerbaycan ile olduğu gibi Kosova ile de iki devlet bir milletiz. Bunu aklınızdan çıkartmayın. Millet olmak sadece ırkla alakalı değildir. Dinimiz ve ortak kader birliğimiz bunda etkilidir. Bizim ortak kader birliğimiz var ve bu bağ bizi kıyamete kadar bir arada tutacaktır inşallah" ifadelerini kullandı.

"WASHINGTON NE KADAR GÜVENLİYSE ANKARA DA O KADAR GÜVENLİ"

Türkiye'nin son 15 yılda kelimenin tam manası ile bir diriliş sürecinde olduğunu söyleyen Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ve medeniyet coğrafyamızın şahlanmasından rahatsız olan çevreler Türkiye'nin önünü kesmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Kosova'ya, Azerbaycan'a, Türkmenistan'a, Balkanlar'ın tamamına, Irak'a, Suriye'ye, Moğolistan'a dokundu. Oradaki bağlarımızı tekrar kuvvetlendirdi. Bunu görenler Türkiye'nin büyümesine ve kuvvetlenmesine engel olmak için bombalar patlatıyorlar. Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyorlar ama asla böyle bir ortam oluşturamayacaklar. Hiç kimse bundan endişe duymasın. Paris, Londra, Washington ne kadar güvenli ise Ankara, İstanbul da o kadar güvenlidir. Bizler aynı medeniyetin çocuklarıyız. Birlikte 600 yıl bu medeniyetin ortaklığını yaptık. Bazıları bu medeniyetin, Türkiye'nin, Kosova'nın, Bosna'nın güçlü olmasını istemiyorlar. Ama biz buna karşı direneceğiz. Güçlü olacağız ve gücümüz yettiği kadar karşı koyacağız." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Metin Gündoğdu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title