Haberler

Ak Partili Gençler, Mehmet Akif Ersoy'u Andı (2)

Mehmet Akif Ersoy'u anma programında ODTÜ'de yaşanan olaylara gönderme yaparak AK Parti gençliğine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri"...

Mehmet Akif Ersoy'u anma programında ODTÜ'de yaşanan olaylara gönderme yaparak AK Parti gençliğine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri ellerinde, sapanlarla, demir bilyelerle dolaşabilir, birileri ellerinde bir çok çeşitli akla hayale gelmez kilit taşlarıyla, şunla bunla dolaşabilir. Ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak. O tuşlarla dünyaya, evet, yeniden dirilişimizin destanını yazacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının son bölümlerinde ODTÜ'deki protestolara gönderme yaparak AK Parti gençliğine seslendi. Başbakan Erdoğan AK Partili gençlerin elinde molotoflarla değil, bilgisayarlarla gezeceğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Birileri ellerinde döner bıçaklarıyla dolaşabilir, birileri ellerinde molotoflarla dolaşabilir, birileri ellerinde, sapanlarla, demir bilyelerle dolaşabilir, birileri ellerinde bir çok çeşitli akla hayale gelmez kilit taşlarıyla, şunla bunla dolaşabilir. Ama AK Parti'nin gençliği bilgisayarıyla dolaşacak. O tuşlarla dünyaya, evet, yeniden dirilişimizin destanını yazacak.

Sizler fikirde varsınız, sizler düşüncede varsınız, sizler ilimde varsınız, sizler yüksek teknolojinin tesisinde olacaksınız. ve bunun için de bu yarışta evelallah onlar size ulaşamayacaklar, sizi yakalayamayacaklar. ve sizler, 'oku, seni yaradan Rabbinin adıyla oku' emrine muhatap bir gençlik olarak okuyacaksınız. Geleceğe böyle yürüyeceksiniz. Allah'a hamdolsun Akif'in çabaları da duaları da yerini buldu. Tıpkı Mehmet Akif'in cenazesinde toplanan gençler gibi bugün de yüreğinde iman coşkusunu, yüreğinde mensubu olduğu medeniyetini, özgüvenini taşıyan bir gençlik var.

Bugün tarihinde medeniyetini bilen, içinde yaşadığı coğrafyayı çok yakından tanıyan, dünyayı yakından takip eden bir AK Parti gençliği var. Bugün az önce de ifade ettim, işte elinde taşla, sopayla, molotof kokteyliyle değil, göğsünde iman ile elinde bilgisayar, Kur'an ile, zihninde ilim ile hakkı söyleyen, hakka çağıran bir gençlik var. Hiç tereddütsüz söylüyorum, o gençlik AK gençliktir. Merhum Mehmet Akif'in Asım'da görmek istediklerini, kimliğine ve karakterine yansıtan gençlik, işte bu gençliktir."

Başbakan Erdoğan konuşmasını ise, "Siz şehitlerin ruhunu muazzep edecek yaklaşımların içinde hiçbir zaman bulunmayacaksınız. Hiç biriniz bunlarla asla bu noktada yarışmayacaksınız. Her biriniz birer Asım olacak, her biriniz İstiklal Marşı'nın, Çanakkale Destanı'nın yürüyen müşahhas bir temsili, bir temsilcisi olacaksınız" nasihatiyle bitirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Akif Ersoy Ak Parti Politika Güncel Haberler

title