Haberler

Ak Partili Gençler İftarlık Dağıttı

Manisa'da iftar öncesi kentin çeşitli noktalarında bir araya gelen AK Partili gençler, hazırladıkları "İftara Beş Kala" programı kapsamında, orucunu yolda açmak zorunda kalanlara hurma ve su ikram etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve kentin farklı noktalarında bir araya gelen AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, iftar öncesi evlerine yetişemeyen ve yolda kalan vatandaşlara iftarlık dağıttı.

Programa destek veren AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Osmanlı'dan kalma yüzyıllardır sürdürülen bir geleneği sürdürmeye ve bunu topluma yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü olarak görev alan gençleri tebrik ettiğini ifade eden Mersinli, şöyle konuştu:

"Gençlik kollarımızın yılardır tekrar ettiği proje ülkemizde yüz yıllardır devam eden bir gelenektir. İkram içerisinde su, hurma ve sandviç var. Yolda kalan, evine yetişmeye çalışan ya da herhangi bir şekilde trafikte sıkışmış olan vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Hem böylelikle iftarın maneviyatını geç kalmadan yaşamış oluyorlar."

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Esme Özbağ, "İftara Beş Kala" programını her sene olduğu gibi bu sene de devam ettirdiklerini belirterek, "Evine yetişemeyen trafikte kalan vatandaşlarımızın, oruçlarını bir su veya bir hurmayla ya da poğaça tarzı birşeyle açmalarını sağlıyoruz. İnşallah Allah kabul etsin bu yardımlarımızı." dedi.

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ise AK Parti Gençlik Kolları olarak iftar ve sahur programların yoğun bir şekilde ramazan ayının maneviyatını yaşayarak devam etiğini kaydetti.

Şehzadeler de iftar

Bu arada Şehzadeler ilçesinde Çarşı esnafı tarafından geleneksel olarak verilen iftar programı düzenlendi.

İftara AK Parti MKYK Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da katıldı.

Baybatur, yaptığı konuşmada, Çarşı iftarının asırlara dayanan bir gelenek olduğunu, kendisinin de buna çocukluğundan bu yana tanık olduğunu ifade ederek, geleneği sürdürdükleri için Çarşı esnafına teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Baybatur Mersinli Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title