Haberler

Ak Partili Ergin: 'İki Parti 10. ve 42. Madde Üzerinde Çalışıyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Türbanının Yükseköğretimde Serbest Bırakılması Konusunda MHP ile Anayasanın 10. ve 42. Maddesi Üzerinde Çalışmayı Sürdüreceklerini Söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, türbanının yükseköğretimde serbest bırakılması konusunda MHP ile Anayasanın 10. ve 42. maddesi üzerinde çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ergin, MHP yöneticileriyle yapılan görüşmenin ardından iki parti temsilcilerinden oluşan 8 kişilik komisyonunun çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

''Anayasanın ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. ve ''Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. madde üzerinde çalıştıklarını'' belirten Ergin, Anayasanın ''Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılması'' başlıklı 13. maddesinin ise çalışma içinde olmadığını bildirdi.

Ergin, konu ile ilgili bir teklifin bugün veya yarın sunulup sunulmayacağı soruna, ''Hayır sanmıyorum'' karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise ''Ortak bir mutabakata varacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title