Haberler

Ak Partili Erdem: "F Klavye Q Klavyeden Daha Hızlı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, F klavyenin Q klavyeye oranla bilgisayarların daha verimli kullanılmasına olanak verdiğini belirterek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında F klavye kullanımı için kurslar verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, F klavyenin Q klavyeye oranla bilgisayarların daha verimli kullanılmasına olanak verdiğini belirterek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında F klavye kullanımı için kurslar verilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis'te parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya gelen Ekrem Erdem, bilgisayarlarda kullanılan F klavyenin Q klavye ile karşılaştırıldığında çok daha kolay olduğunu belirterek, Q klavyenin İngilizce'nin yanı sıra Türkçe için de zor yazıldığını söyledi. Ekrem Erdem, "Şu anda genelge yayınlanarak kamuda mecbur edilmesine rağmen piyasada F klavyeli dizüstü bilgisayar bulamıyoruz. 10 Aralık 2013 tarihli genelge ile kamuda F klavye kullanımı mecbur edildi. F klavye Q klavyeye göre daha hızlıdır. F klavyeye bakmadan yazıldığı için gözü koruyor" dedi.

"Kendi dilimize saygının gereği olarak TSE güncelleme yaptı, yeni F kalvyeli bilgisayarlarda Türkçe kelimeler olacak" diyen Ekrem Erdem, Türkçe kelimelerin daha verimli kullanılmasına vesile olduğunun altını çizdi. Erdem, "Bir milletin en önemli değerlerinden birisi parasıdır. Doların, avronun simgesi bilgisayarlarda var ama TL'nin amblemi yok, güncellemenin ikinci ayağı olarak TL'nin amblemini klavyelerde göreceğiz. Dilimizi yozlaştıran bir konu da şapkasız kelimeler. Bu kural da böylece klavyelere gelmiş oluyor" diye konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının artık Q klavye satın almadıklarını, 2017'den sonra masalardaki Q klavyelerin yerini F klavyeye bırakacağının altını çizen Erdem, "Böyle bir durumda Meclisin örnek olması gerekmez mi, bugün dildeki sıkıntının önemli sebeplerinden birisi Meclisin kendisidir, anayasanın kendisidir. Yeni anayasa konuşuluyor, yeni anayasanın dili Türkçe'nin örnek metinlerinden birisi olmak durumunda. TBMM'de Türkçe'yi doğru kullanma konusunda örnek olma durumunda. Bu konuda Meclis Başkanımız İsmail Kahraman ve ekibini tebrik ediyorum. Okullarda Fatih Projesi ile verilen tablet bilgisayarlar F klavyeli, eğiti F klavye. Bugünden itibaren Meclis de dahil tüm kamu kurum ve kuruluşları kurlar düzenleyerek bilgisayarın daha verimli kullanmasını sağlamalı" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekrem Erdem AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title