Haberler

Ak Partili Cumur'dan Muhalefet Partilerine Tepki

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, son günlerde bazı muhalefet partilerinin temsilcilerinin Abdullah Öcalan’ın aftan faydalanacağı yönündeki açıklamalarının gerçekle ilgisi olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Cumur, Apo’nun ölüm cezası almış bir terörist olduğunu ve affedilmesinin mümkün olamayacağını ifade ederek “Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü üzerine siyaset yapılmaz. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan ve bu ülkenin suyunu içen hiçbir insan terörist başının affedilmesini isteyemez. Hükümetimizin de böyle bir düzenlemeye gitmek gibi bir düşüncesi asla olamaz. Belli dönemlerde muhalefet bunu hep kullanıyor. Seçimlerden öncede Apo’nun affedileceğini söyleyenler bugün ki tablo karşısında yalancı konumuna düşmüşlerdir” dedi.

Terörün asla siyasete malzeme yapılmaması gerektiğinin altını çizen Cumur, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesi operasyon yaparak terör odaklarını bir bir dağıtıyor. Hükümetimizle askerimiz uyum içerisinde teröre karşı mücadele veriyor. Teröre karşı sürdürülen bu mücadelede siyasi çıkar değil ülke bütünlüğünün ön planda tutulması gerekir. Bu açıdan terörist başının aftan faydalanacağı biçimindeki ifadeler gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

(BK-ÖS-MU-Y)

30.12.2007 18:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title