Haberler

AK Parti Zonguldak İl Başkanı'ndan Açıklamalar

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, Yatırımda Zonguldak'ın İlk 5'te Yer Aldığını Bildirerek, Bunu Daha da Geliştirerek Kenti Yıldız İllerden Biri Haline Getirmek İstediklerini Söyledi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, yatırımda Zonguldak'ın ilk 5'te yer aldığını bildirerek, bunu daha da geliştirerek kenti yıldız illerden biri haline getirmek istediklerini söyledi.

Zonguldak Belediyesi'nden emekli oldukları halde kıdem tazminatını alamayan işçilerin sorunlarını Ankara'da görüştüklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Uzun, "Emeklilerin kıdem tazminatında sonuca adım adım ilerliyoruz. Bu ay içinde sonuca varacağız" dedi.

Karayolları Genel Müdürü ile görüştüklerini söyleyen Başkan Uzun, şehir geçişi için yapılan yolun ihalesinin şubat ayında yapılacağını ifade etti. Uzun ayrıca, Gökgöl Tüneli'nin bu sene içinde ihalesinin yapılacağını belirterek, "592 metre uzunluğundaki tünelin 102. metresindeki göçük nedeniyle tünel kapanmıştı. Yıllardır kapalı kalan tüneli açarak şehir girişini daha düzgün hale getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Alaplı-Düzce arasındaki duble yoldaki çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Uzun, duble yol yapım çalışmalarının Düzce tarafından başlanmasına rağmen bu sene içinde Ereğli-Alaplı arasındaki bölümde de çalışma başlatılacağını ve 23 milyon YTL ödenek ayrıldığını kaydetti. Türkiye genelinde üniversiteler arasında en fazla bütçenin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne ayrıldığına dikkat çeken Celil Uzun, 9 milyon YTL ödenek ayrıldığını, bununla anfi ve Ereğli'ye kapalı spor salonu yapılacağını açıkladı.

Hazineden TOKİ'ye 50 dönümlük arazi tahsis edildiğini belirten Uzun, buralara yapılacak ucuz evlerle Ereğli ve Alaplı ilçelerinin konut ihtiyacının karşılanacağını vurguladı. Uzun, "Biz vatandaşa hizmet getirmek ve rahat ettirmek için harcama yapıyoruz. Yatırımda Zonguldak ilk 5'de yer alıyor. Bunu daha da geliştirerek kenti yıldız illerden biri haline getirmek istiyoruz" dedi.

DYP İl Başkanı Turgut Hamzaçebi'nin Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü'nün AK Parti'ye geçmesiyle ilgili eleştirilerine de değinen AK Parti İl Başkanı Celil Uzun, "İyi çalışıp partinize sahip çıkın. Daha gelecekler var. Sadece DYP'den değil CHP, MHP'den de bizlere geçecekler olacak. Her ay bizim partimize katılanlar olacaktır. Herkes AK Parti'nin gücünü görüyor" şeklinde konuştu.

Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun'un geçen haftaki, sol partilerin CHP çatısı altında birleşmesi gerektiğine yönelik açıklamasına da değinen Uzun, "Başkanın kafası karışık herhalde. İlk başta SHP, sonra DSP'de birleşilmesi gerektiğini söylemişti, şimdi ise CHP'ye çalışıyor. İnsanların kafası karışıyor. Bir karar versin artık sol partiler bu kafa yapısıyla hizmet edemez. Biz sendika başkanını yadırgadık. En fazla desteği bizim verdiğimizi söylemişti, şimdi sol partileri övüyor" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın'ın Kilimli ile Kozlu beldelerinin ilçe olma teklifine AK Parti milletvekillerinin destek vermemesini de değerlendiren Başkan Uzun, "Olmayacak duaya amin demenin bir anlamı yok. Zaten sonucun böyle olacağı belliydi. Ucuz siyaset yapılmıştır. Kozlu ve Kilimli ilçe olmaya layıktır. Fikir birliği içerisinde, herkesin desteği alınarak ilçe olmaları için mücadele edilmeli" diye konuştu.

(OS-AK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title