Haberler

AK Parti Yozgat'ta Diğer Partilerin Aldığı Oyun Toplamı Kadar Oy Aldı

AK Parti Yozgat’ta diğer partilerin altığı oyun toplamından fazla oy aldı.

AK Parti Yozgat'ta diğer partilerin altığı oyun toplamından fazla oy aldı.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimini AK Parti Yozgat'ta açık ara oy farkıyla tamamladı. AK Parti Yozgat'ta hem belediye başkanlığı, hem belediye meclis üyeliği, hem de il genel meclis üyeliğinde diğer partilerin aldığı oyun toplamından fazla oy aldı. Yozgat merkezde kullanılan 45 bin 850 geçerli oyun 25 bin 722'sini alan Dr. Kazım Arslan Yozgat Belediye Başkanı seçildi. AK Partiyi takip eden MHP 17 bin 424 oy alırken, BBP bin 221, CHP 77, SP 536, BTP 53, LDP 18, Bağımsız ise 99 oy aldı. Belediye'de AK Parti 25 belediye meclis üyeliğinden 17'sini alırken, MHP ise 8 meclis üyeliği aldı.

İl genel meclisi üyeliği seçiminde AK Parti 58 bin 967 geçerli oydan 33 bin 196 oy alırken, MHP 19 bin 46, CHP 2 bin 977, BBP 2 bin 141, SP bin 73, DP 233, HÖP 133, BTP 87, İP 81 oy aldı. AK Parti Yozgat Merkez'de 5 İl Genel Meclis Üyeliğinden 4'ünü alırken, MHP 1 üye çıkardı. Halil İbrahim Coşkun, Emirçe Kudret Alpkoçak, Ali Açıkgöz, Mustafa Doğan AK Parti'den, Ümit Şahbaz ise MHP'den Yozgat İl Merkezi İl Genel Meclis Üyesi seçildi.

AK Parti'den Yozgat Belediye Başkanı seçilen Dr. Kazım Arslan, seçim sonrası yaptığı açıklamada koltuk sevdalısı olmadıklarını amaçlarının Yozgat'a hizmet olduğunu, söyledi.

Seçmenlerine teşekkür eden Arslan, "Yaklaşık 4 ay önce çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmayan ve Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde teveccüh gösterip belediye başkanı seçilmemiz yönünde oy kullanan tüm partili partisiz hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bizlere oy vermiş olsun vermemiş olsun bu günden sonra bunu düşünmeyeceğiz. Biz çünkü Yozgat'ın belediye başkanı seçildik, sadece AK Partililerin değil, mazbatamızı alıp göreve başladığımız gün parti rozetimizi bir kenara bırakacağız ve herkese eşit hizmet edeceğiz. Bu yola çıktığımız vakit ölçümüz adalet olacak demiştik. Bu sözümüzün her zaman arkasındayız. Her mahalleye, her bir vatandaşımıza, partili partisiz ayrımı yapmadan adaletli bir şekilde hizmet götüreceğiz" dedi.

Koltuk ve makam sevdalısı olmadıklarını vurgulayan Arslan, "Biz bu göreve hizmet etmek için seçilmişsek hizmet etmemiz lazım. Yozgat'a en iyi hizmeti vermek için, yaşanabilir bir Yozgat için, gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. Allah'ın izni ve Yozgat halkının destekleri bu göreve layık görüldük. Şimdi sırada icraat yapmak var, şimdi sırada iş yapmak var, şimdi sırada Yozgat'ı yaşanabilir bir şehir yapmak var, şimdi sırada verdiğimiz sözleri yerine getirmek var. Bir diğer söylediğimiz şey ise Yozgat'ı Yozgat halkı ile birlikte yöneteceğiz dedik. Halkımızın onay vermediği hiçbir işi yapmayacağız. Yapacağımız işlerde halkımızın onayını alacağız. Yozgat halkı isteyecek biz yapacağız. Yozgat'ı yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Arslan Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title