Haberler

AK Parti Yönetimi, 'Vekil Maaşına Zamma' El Koydu

Sosyal Güvenlik Reformu'na Son Anda Milletvekillerine Maaş Artışı Sağlayan Düzenleme Eklenmesi AK Parti Yönetimini Kızdırdı. AK Parti, Mevcut Milletvekillerine 1.5 Milyar, Emekli Vekillere de 1 Milyar Lira Zam Yapılmasını Öngören Düzenlemeyi Geri Çekiyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Böyle Bir Çalışmaya Onay Vermediklerini Belirterek, "Sayın Başbakanımızın Böyle Bir Düzenleme Yapıl...

Sosyal Güvenlik Reformu'na son anda milletvekillerine maaş artışı sağlayan düzenleme eklenmesi AK Parti yönetimini kızdırdı. AK Parti, mevcut milletvekillerine 1.5 milyar, emekli vekillere de 1 milyar lira zam yapılmasını öngören düzenlemeyi geri çekiyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, böyle bir çalışmaya onay vermediklerini belirterek, "Sayın Başbakanımızın böyle bir düzenleme yapılsın, şeklinde herhangi bir talimatı yok. Gereği yapılacaktır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yarın görüşülecek olan Sosyal Güvenlik Reformu'na son anda 'milletvekillerine zam' düzenlemesi eklenmesi AK Parti yönetimini kızdırdı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, son dakika değişikliklerini kendilerinin de basından takip ettiklerini, böyle bir değişiklik çalışmasının parti grubunun çalışması olmadığını söyledi. Konunun, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda değerlendirileceğini kaydeden Bozdağ, "Grup olarak böyle bir çalışmanın yapılmasını, telkin ve tavsiye etmedik" diye konuştu.

Meclis'te gazetecilerle sohbet eden Bozdağ, düzenlemenin geri çekilip çekilmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, "Diyebiliriz, diyebilirsiniz. Gereği yapılacaktır. Böyle bir çalışmaya onay vermedik, vermiyoruz. Başbakan'ın böyle bir düzenleme yapılsın şeklinde herhangi bir talimatı da yok. Bu konunun, AK Parti'ye zarar vermek üzere başka alanlara çekilmesi hoş değil" değerlendirmesini yaptı. Bozdağ, 'Milletvekilleriniz farklı görüşte, parti hukuku açısından değerlendirir misiniz?' yönündeki bir soruya da, "Milletvekilleri farklı görüşlere sahip olabilirler, bu kendilerini bağlar. Parti görüşünü bağlayacak mekanizmalar belli" şeklinde karşılık verdi.

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title