Haberler

AK Parti Yerel Yönetimler Eğitim Programı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çağın Değişimine Ayak Uyduramayan, İçinde Yeni Fikirleri Yeşertmeyen Partilerin Ayakta Kalamayacağını Söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çağın değişimine ayak uyduramayan, içinde yeni fikirleri yeşertmeyen partilerin ayakta kalamayacağını söyledi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Eğitim Programı’nda Deneyim Paylaşımı dersine katılan Türel, akademi öğrencileriyle siyasetteki tecrübelerini paylaştı. Siyasi arenada fikri temeli sağlam olan partilerin ayakta kalabileceğini belirten Türel, çağın değişimine ayak uyduramayan, içinde yeni fikirleri yeşertmeyen partilerin ise uzun ömürlü olamayacağını kaydetti. AK Parti’nin bu anlamda güçlü bir teşkilat yapısına sahip olduğunu dile getiren Türel, “Bizim başarımızın temeli, işte burada yatıyor. Halkın içinden gelen, güçlü, azimli bir teşkilat yoksa bu yapılanma partiden çok bir dernekten ibarettir. Partinin doğru karar verip vermediğini denetleyen en önemli mekanizma, parti teşkilatıdır. AK Parti bu noktada çok güçlü bir teşkilat yapısına sahiptir” dedi.

Günümüzde birey odaklı siyaset anlayışının öne çıktığına işaret eden Menderes Türel, akademi öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu:

“İnsanları kötüleyerek değil, aksine onları methederek ama kendi farkımızı ortaya koyarak aday olmak en ideal olandır. Bu durum, parti içinde ilişkilerin bozulmaması, partinin yıpranmaması açısından da önemlidir. Siyaset inanç, teori ve fikir üzerinde kurulur. Bu temele dayanmayan bir siyaset veya siyasi parti de kalıcı olamaz. Siyaset çok uzun bir yoldur, hata yapmazsanız bir gün mutlaka keşfedilirsiniz.” Türel, daha sonra Antalya Belediyesi’ndeki çalışmalarını ve deneyimlerini akademi öğrencileriyle paylaştı.

(EK-MU-Y) 13.04.2008 12:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title