Haberler

AK Parti'ye Katılım Töreni

"Bizde gerçek birleşme, kucaklaşma, güç birliği ve inanç birliği var" dedi.

AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu,

"Bizde gerçek birleşme, kucaklaşma, güç birliği ve inanç birliği var" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda fesih olan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Diyarbakır il ve ilçe teşkilatından AK Parti'ye geçen 670 kişi için rozet takma töreni düzenlendi.

Milletvekili Ensarioğlu, burada yaptığı konuşmada, aynı duyguyu, aynı geçmişi ve aynı idealleri paylaşan insanların ayrı ayrı yerlerde olmasının sadece güç kaybettirdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"AK Parti bayrağı altında toplanan bu değerli siyaset insanlarını farklı. Geçmişte biz partilerin birleşmesini çok gördük. Partiler sadece yukarıda ismen birleşirdi ama tabanda asla birleşmezdi. Bizim partide, sen ben yok. Bizim partide kimsenin şahsi ikbal arayışı yok. Kendini bir yere taşımak yok. Millet için halk için siyaset yapmak var. O yüzden bizde gerçek birleşme, kucaklaşma, güç birliği ve inanç birliği var. Onun için bugün burada HAS Parti'de geçmişte siyaset yapan il başkanı ve bütün il yönetimi arkadaşımızla birlikteyiz, biriz. Bu birliktelik bize heyecan verecektir, güç katacaktır."

AK Parti İl Başkanı Halit Advan ise yerel seçimde birinci parti olmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Önümüzde yerel bir seçim var. Bu yerel seçimi de birinci parti olmak niyetindeyiz. Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bütün ilçelerde kola kol mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi HAS Partililerle, diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile görüşerek, tabana yayarak başaracağız. Bunu yaparken, önümüzde önemli bir çalışma dönemi var. Bizim için yerel seçim önemli bir dava. Ben iyi avukatım ve dava kaybetmeyi sevmem. HAS Partili kardeşlerimle biz bu davayı kazanacağız.

-"Gönül gönüle bir çalışma içerisine gireceğiz"

Kapatılan HAS Partinin eski İl Başkanı Alaattin Parlak ise, 2010 yılında HAS Parti'yi kurduklarını, geçen süre içerisinde milletin gösterdiği istikamet çerçevesinde partiyi kapatma kararı aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Daha sonra AK Parti'ye katılım sürecini hep birlikte gördük. İnşallah önümüzdeki günlerde AK Parti'nin, geçen seçimde aldığı yüzde 50 oydan daha fazla oy alacak. Geçmişte aynı siyasi kökeninden gelen arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Öncelikle il teşkilatının bize gösterdiği davetten dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra AK Parti saflarında, gönül gönüle bir çalışma içerisine gireceğiz. Diyarbakır'da siyaset yapmak o kadar kolay değil. Ama bundan sonra ben bütün arkadaşlarım Diyarbakır'ın bütün sokaklarını, caddelerini, meydanlarını gezeceğiz. AK Parti'yi Diyarbakır'da birinci parti yapmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi sarf edeceğiz."

Konuşmaların ardından 670 kişiye AK Parti rozeti takıldı.

Törene çok sayıda partili de katıldı.

Muhabir: Şaban Yılmaz/Özgür Ayaydın

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title