Haberler

AK Parti'ye Kapatma Davası

Konya'da Faaliyet Gösteren 68 Sivil Toplum Kuruluşu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin Kapatılmasına Yönelik Dava Açmasına Ortak Bir Açıklamayla Tepki Gösterdi.

Konya'da faaliyet gösteren 68 sivil toplum kuruluşu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılmasına yönelik dava açmasına ortak bir açıklamayla tepki gösterdi.

Kuruluşlar adına açıklama yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik bu talebin hukukilikten çok siyasi bir karar olduğunun görüldüğünü belirterek, "Bu durum, ülkemiz için vesayet altında bir demokrasi görüntüsü vermiştir. Sayın savcının açmış olduğu davanın iddia ve gerekçeleri incelendiğinde, daha önce benzeri davalarda görüldüğü gibi içi boş, tamamen siyasi amacı gerçekleştirmek için iddia edilen bahanelerle aynı paraleldedir. Bu sivil bir darbe görüntüsü vermektedir. Önceki örneklerinde olduğu gibi, aktörlerin mahcup bir edayla ülkeyi getirdikleri sıkıntılı ortamı paylaşmalarından sonra yine aynı yöntemlere başvurulması, milletimize ve ülkemize yapılacak en büyük kötülüktür" dedi.

Siyasi partilerin demokrasinin temel unsurları olduğunu ve bu unsurların tahrip edilmesinin demokrasiyi tahrip anlamına geldiğini söyleyen Selvi, "Türk siyaseti, parti kapatmanın, darbelerin, ihtilallerin faturasını geçmişte çok ağır şekilde ödemiştir. Buna rağmen yargının ideolojik davranışları çağrıştıran her türlü imajdan sakınması gerekirken, tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle ve gazete haberlerinden oluşan belirsiz ve keyfi nedenlerle dava açılması, aslında demokrasiye açılmış bir davadır. Anayasamızda kuvvetler ayrılığı esastır. Yasama, yürütme, yargı erkleri arasında sınırlar belirlenmiştir. Bu erklerden biri diğeri üzerinde baskı ve vesayet oluşturamaz" şeklinde konuştu.

(MÇ-FM-HE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title