Haberler

AK Parti Tuzla 5. Olağan Kongresi

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Türkiye'nin ikinci atılım döneminin kilometre taşı 2015 seçimleridir.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ikinci atılım döneminin kilometre taşının 2015 seçimleri olduğunu belirterek, "Bu seçimlere teşkilatlarımızı oluşturur oluşturmaz çalışmamız lazım. Son günleri beklemeden kapı kapı dolaşmaya devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Yılmaz, AK Parti Tuzla 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'de siyaset yapmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, geçmişte iktidarda kısa süre kaldıktan sonra halkın içine çıkamaz hale gelen siyasetçilerin olduğunu, AK Parti'nin 12 yıllık sürecin ardından alnı açık bir şekilde halkın içinde olmaya devam ettiğini kaydetti.

Bütün bunlar için Allah'a şükrettiklerini ifade eden Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"İyi ki AK Parti var ve iyi ki AK Parti'de siyaset yapıyoruz. Bu partiyi kuran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan mahalle teşkilatımıza kadar, bu partiye hizmet etmiş olan herkese teşekkür ediyoruz. AK Parti'ye sağlam temeller atmışlar. AK Parti bir taraftan baktığınızda yaşı çok genç, bir taraftan da Türkiye'nin en köklü partisinden bahsediyoruz. İçinde bulunduğumuz medeniyet havzasında son derece önemli bir partiden bahsediyoruz.

Siyasi partiler toplum ile devlet arasındaki bağı kurarlar. Geçmişte milletten aldıkları yetkiyle Ankara'ya giden siyasi partiler milletimizi temsil edemedi. Son 12 yılda AK Parti bunu köklü şekilde değiştirdi. AK Parti, milletten aldığı gücü ve yetkiyi milletin değerleri doğrultusunda kullandı. Devletin gözüyle millete bakmadı, milletin gözüyle devleti yönetti. Bu anlayışla biz bugünlere geldik."

Yılmaz, bazı partilerin belli bölgelere göre, AK Parti'nin ise milletin tamamına dönük siyaset yaptığını anlatarak, "AK Parti hizmet partisi, slogan partisi değil. İdeolojik bir takım katılıklara esir olmuş bir parti değil. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir partidir" diye konuştu.

AK Parti'nin söylemiyle eylemini bütünleştiren, ne söylediyse onun arkasında duran, yapamayacağı şeylerde de söz vermeyen bir parti olduğunu aktaran Yılmaz, AK Parti'nin kaderiyle Türkiye'nin kaderinin örtüşmüş durumda olduğunu söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin istikrarı ve refahının bu ülkede yaşayanların yanı sıra çok geniş bir coğrafyayı ilgilendirdiğini belirterek, "AK Parti, Türkiye'ye tarihi misyonunu iade ediyor. Bütün bunları yapan partinin mensubu olmaktan dolayı ne kadar mutlu olsak azdır" dedi.

Son 12 yılda büyük reformlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Vesayetçi demokrasiden normal demokrasiye geçtik. Ekonomimizi büyüttük. Sosyal demokratım diyen partilerin ötesinde adımlar attık. Dış politikalarda ağırlığımızı artırdık. Bütün bu noktalarda Türkiye bir dönüşüm yaşadı ancak bu yeterli değil. Birinci dönemimiz başarıdan başarıya koştuğumuz bir dönem oldu. Yeni dönemimizde yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Seçimlere az bir zaman kaldı. Son ayları beklemememiz lazım. 2015 seçimleri son derece önemlidir. Türkiye'nin ikinci atılım döneminin kilometre taşı 2015 seçimleridir. Bu seçimlere teşkilatlarımızı oluşturur oluşturmaz çalışmamız lazım. Kendi bölgemizle ilgili strateji oluşturmamız lazım. Son günleri beklemeden kapı kapı dolaşmaya devam etmemiz gerekiyor."

"2015 seçimlerinde Tuzla'dan en az yüzde 60 oybekliyoruz"

Yılmaz, toplumun değişik kesimleriyle gönül bağlarını birleştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Tuzla'da çok önemli mesafe aldık. Belediyecilik anlamında önemli hizmetler yapmışız. İlçe ölçeğinde değil, ülke ölçeğinde projeler yapıyorlar. Şu anda yaklaşık 350 milyon dolarlık projelerle ilgileniyor" şeklinde konuştu.

Merkezi idare olarak İstanbul'a ellerinden geleni sunduklarını anlatan Yılmaz, "AK Parti bugüne geldiyse İstanbul'daki belediye çalışmalarıyla geldi. Devasa projelerle İstanbul'a hizmet etmeye çalışıyoruz. 2015 seçimlerinde Tuzla'dan da en az yüzde 60 oy bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, kendi enerjisini boş yere harcayan ülkelerin dünyadaki yarışta başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek, "İnşallah hep birlikte Tuzla, İstanbul ve Anadolu'nun enerjisiyle ülkemizi geleceğe taşıyacağız" diye konuştu.

Diğer konuşmacılar

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, siyaseti bir dava bilinciyle yaptıklarını aktararak, "Davamız ötekileştirilen bu milletin, egemenlik hakkını sonuna kadar genişletecek bir davadır. Bizler idealler uğrunda, adanmış neferler olarak siyaset yaparız. Bu bir medeniyet kaygısını gerektirir, bu bir vicdan sızısı demektir. Bunlar kendi dünyamızda siyaset yapma gerekçemizdir" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, demokratik unsurların vazgeçilmezinin siyasi partiler olduğunu anlatarak, "Türk siyasi tarihinde hiçbir partiye nasip olmamış, halkın desteğini alan bu kutlu yürüyüşte birlikteyiz" diye konuştu.

Topbaş, geçmişte kader olarak kabul edilen olumsuzlukların bir bir ortadan kalkarken, bütün coğrafyalara örnek teşkil edecek bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırdıklarını kaydetti.

Kadir Topbaş, yarın gerçekleştirilecek 36. Vodafone İstanbul Maratonuna herkesi beklediklerini söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da hizmet ederken vatandalarla birlikte olmaya çalıştıklarını ifade ederek, Tuzla'da yaptıkları hizmetleri anlattı.

AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Demirci de AK Parti'de kongrelerin milli maç gibi coşkulu, bir aile gibi birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiğini belirterek, bu kongrenin Tuzla'yı İstanbul'un yıldızı yapacak kadroları temsil ettiğini kaydetti.

Demirci, kongredeki oylamada yeniden AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığına seçildi.

Bu arada kongreye Bakan Yılmaz, Topbaş, Babuşcu, Yazıcı ve Demirci'nin yanı sıra AK Parti'nin bazı İstanbul milletvekilleri ve çok sayıda üye katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Tuzla Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title