Haberler

AK Parti Tire İlçe Başkanından "Jeotermal Tesis" Açıklaması

AK Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli Başköy Mahallesi'nde çalışmalarına başlanacak olan jeotermal kaynak arama konusuna ilişkin, "Arama ruhsatı var ancak ÇED raporu yok." dedi.

İçelli başkanlıkta yaptığı açıklamada jeotermal kaynak arama konusunun gündeme geldiğini ve üreticinin karşı çıktığı günden bu yana gelişmeleri takip ederek konuyu bakanlık düzeyinde incelediklerini aktardı.

Başkan İçelli Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un İzmir ziyareti sırasında konu ile ilgili dilekçe ile hazırladıkları dosyayı ilettiklerini belirtti.

Başkan İçelli şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımıza Başköy'de üretilen incirin Dünyanın en kaliteli inciri olduğunu, Aydın inciri olarak bilinen ince kabuklu incirin Türkiye'de sadece Başköy'de üretildiğini, köylünün tek geçim kaynağının incir olduğunu aktardık. Başköy ve civar köylerdeki üreticimiz bir yıl boyunca sadece incirden kazandıkları ile hayatlarını devam ettiriyorlar. Halkımız jeotermalden çıkacak olan gazların ağaçlara ve çevreye zarar vereceğini düşünüyor. Böyle bir tesisin bu bölgede olmaması gerektiğini savunarak dosyamızı sunduk. Köylümüz ne istiyorsa onu yapacağız."

İçelli şöyle devam etti:

"ÇED raporu henüz çıkmadı. Arama ruhsatı var ancak ÇED raporu yok. Bu konu sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bitmiyor. Devlet Su İşleri ve İl Tarım Müdürlüğünün hepsinin onayı olacak. Orada firma sondaj araması yapabilir. Bunun için arama ruhsatı var ancak herhangi bir enerji tesisi kuramazlar. Burada bir firma arama yaptığında o firma oraya istediği tesisi kuracak anlamına gelmiyor. Yapılacak olan sondaj çalışmasının bir zararı yok."

İçelli halkın istekleri doğrultusunda hareket edeceklerini, vatandaşın "jeotermal enerjisi istemiyoruz, bu bize ve incirimize zarar verecek" demesi halinde ise kendilerinin de jeotermal tesisini yaptırmamak için mücadele vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çevresel Etki Değerlendirme Ak Parti Başköy Tire Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title