Haberler

AK Parti, "Tezkere"yi Tartışmaya Başladı

AK Parti, 22 Temmuz'da Yapılacak Seçimler Öncesinde Sınır Ötesi Operasyon İçin Meclis'ten Tezkere Çıkartılmasını Tartışmaya Başladı. Tezkereyle İlgili Son Kararın 9 Temmuz'da Gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu Toplantısında Verilmesi Beklenirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, "Bu İhtimal Her Zaman Masanın Üzerinde, Ancak Henüz Verilmiş Bir Kararımız Yok" Değerlendirmesini Yaptı.

AK Parti, 22 Temmuz'da yapılacak seçimler öncesinde sınır ötesi operasyon için Meclis'ten tezkere çıkartılmasını tartışmaya başladı. Tezkereyle ilgili son kararın 9 Temmuz'da gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında verilmesi beklenirken, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, "Bu ihtimal her zaman masanın üzerinde, ancak henüz verilmiş bir kararımız yok" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaptığı haftalık olağan görüşmesini perşembe gününden salı gününe alması sınır ötesi operasyon konusunu yeniden gündeme taşırken, Meclis'in seçimlerden önce olağanüstü toplanabileceği belirtiliyor. AK Parti, seçim öncesinde sınır ötesi operasyon için Meclis'ten tezkere çıkartıp çıkartmamayı tartışmaya başlarken, bu konuda atılacak adımların doğuracağı sonuçlar da değerlendiriliyor. Ancak bu konudaki son kararın 9 Temmuz'da

gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında alınması bekleniyor. Bakanlar Kurulu toplantısında 'tezkere' için karar verilmesi halinde Meclis olağanüstü toplantıya çağrılacak.

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, konuyla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu ihtimal her zaman masanın üzerinde. İhtiyaç olması halinde gereği yapılır ve karar alınır. Ancak şu an AK Parti olarak verilmiş bir kararımız yok. Hükümetin de bizden şu ana kadar bir talebi olmadı. Onlardan bir talep gelmeden bir şey diyemeyiz" dedi.

Kapusuz, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü görüşmede Cumhurbaşkanı Sezer'e sınır ötesi operasyonla ilgili bilgi verip vermediği konusunda ise, "Benim bildiğim bir şey yok" diye konuştu. Kapusuz, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasıyla ilgili olarak herhangi bir imza sıkıntısı yaşamayacaklarını da bildirdi.

AK Parti Grup yönetimi, Meclis kapanmadan önce milletvekillerinden boş kağıda imza toplamıştı. Bu arada, AK Parti'de milletvekili listesine alınmayan 105 milletvekili daha önce bir bildiri yayınlayarak, hükümete 'tezkere' desteği vermişti. Liste dışı kalan vekiller bildiride, "Ülkenin ve milletin güvenliğine yönelik iç ve dış tehditler konusunda, alınması önerilecek her türlü tedbirle ilgili olarak Misak-ı Milli anlayışı içinde, yüce Meclis çatısı altında hükümetimize her türlü desteği vermeye hazır

olduğumuzdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır" diyerek Meclis'in olağanüstü toplanması halinde milli duruş sergileyeceklerinin mesajını vermişti.

(DA-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title