Haberler

AK Parti Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca, "İstiklal Marşı Benzersiz Bir Miras...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Cem Karaca, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Cem Karaca, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Karaca İstiklal Marşı'nın 97. yıl dönümünde yayımladığı mesajında, "Milletimizin hürriyet sembolü İstiklal Harbinin ruhunu layıkıyla ifade eden İstiklal Marşı'mızın 12 Mart 1921'de kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor ve bu eşsiz eseri hiçbir karşılık beklemeden Türk milletine hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyorum. Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı'mız, Anadolu'da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde milletimizin esareti reddederek işgalci güçlere karşı verdiği kahramanlıklarla dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürü ve geleceğe bırakılmış benzersiz bir miras niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

"Mehmet Akif, Türk edebiyatı nezdinde çok müstesna değer görülmüştür"

İstiklal Marşı'nın 724 şiir arasından milli marş olmaya değer görüldüğünü aktaran Başkan Karaca, mesajında şunları ifade etti: "Bu mirası milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vatanın içinde bulunduğu durumu sinesinde hisseden, inanmış bir münevver olarak bize bırakmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya mükafat almama şartıyla katılan Akif'in eseri, 724 şiir arasından seçilerek milli marş olmaya değer görülmüştür. Yalnız yazdığı bu ölümsüz eserle değil; çok sayıdaki diğer kıymetli eserleriyle ve Anadolu'ya geçerek Kurtuluş Savaşı'na bilfiil destek vermiş olmasıyla Mehmet Akif, milletimiz ve Türk edebiyatı nezdinde çok müstesna bir yer edinmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazdıran tüm ecdadımızı ve istiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif'i sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Cem Karaca Ak Parti Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title