Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına, ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin, ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek, eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesine gelen Türkler başta olmak üzere çeşitli ülkelerden Müslümanlara havalimanından başlayarak ciddi sıkıntılar çıkaran İsrail'in, Harem-i Şerif'in giriş kapılarında yeni bahanelerle bir zulüm yöntemi icat etmesine izin verilemeyeceğini bildirdi.

Erdoğan, İsrail'den, bölgede yeni çatışma sebepleri üretmesini değil, bölgede ve bölgenin huzuruna katkı sağlayacak adımlar atmasını beklediklerini söyledi.

"Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok"

Bir süredir Amerika, Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok batı ülkesinde Türkiye'ye dair anlaşılmaz bir tutumun tezahür ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa, arzu ediyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki bize ne kadar haksızlık yapılırsa yapılsın, bize verilen sözler ne kadar çiğnenirse çiğnensin sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde diledikleri gibi cirit atsınlar, buna mukabil biz hiçbir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından, cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok.

Sen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız."

"Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu?"

Erdoğan, Türkiye'de neredeyse her gün eylem yapan bir terör örgütünün Suriye'deki uzantısını, isim değişikliği oyunlarıyla koruma altına alıp silahlandırırken, Türkiye'nin itirazlarına kulaklarını tıkayanların, Türkiye'nin kendini korumak için operasyon yaptığında var güçleriyle bağırdıklarının altını çizdi.

Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle ilgili Türkiye'nin taleplerine, "Bu yargının konusudur." denildiğini, ama hiçbir dosyanın mahkemelere gönderilmediğini aktaran Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Buna karşılık alenen ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileri. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu? Almanya'da, Amerika'da yapılanca suç sayılan bir eylem, Türkiye'de yapılınca niye birden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor? Üstelik bu mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Hemen işe ekonomi başta olmak üzere diğer ilişkilere teşmil edip bel altı vuruşlarıyla gerçek tiyniyetlerini ifşa ediyorlar. Ne diyorlar; 'Bak artık yatırım yapmayız ha... Alman firmaları, şu ülkenin firmaları çekilir.' Bu gidiş hayrı alamet değil. Biz bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımlarıyla ters bir ilişkiye girmedik."

Erdoğan, yüz yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarının hiçbir rahatsızlıklarının olmadığını, iyi de kazandıklarını vurguladı.

"Kazan kazan" esasına göre çalışıldığına işaret eden Erdoğan, "Ama bizi bunlarla tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve siz kaybedersiniz. Zira artık dünyada marka yok, markalar var. Bir marka gidiyorsa bir başka alternatif marka geliyor veya anında aynı şekilde markalar geliyor. Artık dünya bunu yaşıyor." dedi.

"Şimdi de kafayı Türkiye'ye takmışlar"

Erdoğan, birinci ve ikinci dünya savaşlarında karşılıklı olarak tarihin en acımasız, kanlı, en vahşi katliamlarına imza atanların, Türkiye'ye insanlık dersi veremeyeceğini belirtti.

Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Kuzey Afrika'da, Afrika'nın diğer bölgelerinde Balkanlarda olduğu gibi fırsat bulduklarında hala kan dökmekten çekinmeyenlerin Türkiye'ye söyleyecek sözünün olamayacağına değinen Erdoğan, "Hemen yanıbaşımızdaki Irak'ta, Suriye'deki insanların ölümünün gerisindeki asıl güçler bunlar değil mi? Bölgenin son çeyrek asrının muhakemesini yaparken Müslümanların ferasetsizliği kadar bunların kan dökücülüğünü de sorgulamak gerekmiyor mu?" ifadesini kullandı.

"Şimdi de kafayı Türkiye'ye takmışlar, çoktandır taktılar da başaramadılar." diyen Erdoğan, eskiden tehditlerin süslü püslü kelimelerin arkasına saklanarak yapıldığını, şimdi alenen ifade edildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık daha dürüst davranıldığı için müteşekkir olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü kamuoyunun süslü püslü kelimelerin arkasındaki çirkin sözleri görmesi her zaman mümkün olamıyordu. Almanya'nın bilmem ne bakanı, Türkiye'ye nasıl çok daha zarar verebilecekleriyle ilgili düşüncelerini medya önünde ifşa etmeye başladıklarına göre anlaşılan iyice çaresiz durumdalar. Öyle ya Gezi olaylarına ümit bağladılar olmadı, FETÖ'ye ümit bağladılar yine olmadı. Bir ara DEAŞ'ı üzerimize yönlendirmeye çalıştılar, sınırlarımızı sıkıca kapatıp onu da büyük ölçüde engelledik. PKK, PYD ve YPG, artık bu üçlemeye ilave etmemiz gereken SDG'den hala ümitlerini kesmediler. Ama hiç ümitlenmesinler oradan da bir şey çıkmayacak.

Şu ifadeye bak, 'YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın yani Suriye Demokratik Güçleri...' Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığıyla ortada. Farklı kesimler üzerindeki arayışlarının hepsinin farkındayız, yakından takip ediyoruz. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title