Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarı döneminde, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı, Türkiye zeytin üretiminde dünya ikincisi oldu. Zeytinciliğe önem vermek lafla değil, icraatlarla ortaya çıkıyor." dedi.

Yıldırım, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Meclisin bu haftaki gündeminde, üretimi teşvik ve reform paketinin bulunduğunu, bunun önemli bir düzenleme olduğunu bildirdi.

Düzenlemeyle birlikte üretim artışının daha fazla olacağını, OSB'lerdeki yatırımların daha da hızlanacağını, yeni iş, AŞ alanlarının oluşacağını belirten Yıldırım, tasarıda, Zeytin Kanunu'yla ilgili de bir düzenlemenin bulunduğunu vurguladı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Maalesef, düzenleme daha Mecliste görüşülmeden yine muhalefet buradan bir istismar alanı aramanın peşine düştü. Neymiş efendim; 'Zeytin alanları yok edilecek, zeytinlikler ortadan kaldırılacak.' Ben vatandaşlarımıza gerçeği buradan anlatmak istiyorum. AK Parti iktidarı döneminde, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı, Türkiye zeytin üretiminde dünya ikincisi oldu. İşte zeytinciliğe önem vermek lafla değil, icraatlarla ortaya çıkıyor."

Yıldırım, zeytin alanı olarak bilinen yerlerde geçmişte bir takım yanlış, hukuksuz uygulamalarla sanayi tesislerinin yapıldığını anımsattı.

O zeytin alanlarının artık kullanılamaz hale geldiğinin belirlendiğine işaret eden Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"Düzenleme ile zeytin alanlarının 3 kilometre yakınına sanayi tesisi yapılamayacak. Ancak 3 kilometreden fazla mesafede bu tesisler kurulacak. Bu, 11 kişilik kurul tarafından değerlendirilecek. Oradan müspet bir karar alınırsa ilgili bakanlığa gelecek. Bakanlık olur verirse bu iş olacak. Eğer bu işin yapılmasında üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Türkiye'nin geleceği açısından zeytin mi daha önemli yoksa yapılacak tesis mi daha önemli. Meseleyi doğru açıdan görmek, bir kaşık suda fırtına koparmamak lazım."

Yıldırım, muhalefet partisinin derdinin "üzüm yemek değil bağcıyı dövmek", AK Parti'nin derdinin ise ülkenin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade etti.

Bunun için her şeyi vatandaşla dürüstçe, evirip çevirmeden konuşacaklarına işaret eden Yıldırım, "Vatandaş istemiyorsa da onun istemediğini zorla yapacak halimiz yok. Biz gerçekleri anlatıyoruz ve ona göre adımlarımızı atıyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım, halk oylamasının ardından belirlenen çalışmaları yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

Ramazan ayının 11'inci gününde olduklarını, bu manevi ayın havasını vatandaşlarla birlikte teneffüs ettiklerine değinen Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AK Partililer olarak bizler, aşılmaz duvarlar ardında yapılan siyasete hiçbir zaman prim vermedik. Her zaman vatandaşlarımızla, toplumun farklı kesimleriyle bir olduk beraber olduk. Miletimizle olan muhabbetimizi ramazanın farklı iklimi içinde daha da artırıyoruz. Ramazanın bereketli iklimi içinde milletimizle muhabbeti daha da artırıyoruz. Siz değerli kardeşlerimden, yol arkadaşlarımdan isteğim; vatandaşla daha çok bir arada olmanızdır. Lokmanızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşmayı ihmal etmeyin. Şehit ailelerini, gazileri, yetimleri ziyaret edin. Nerede kalbi kırık gönlü mahsun ihsanlar varsa onlara ulaşacağız. Veren eli alan elle mutlaka buluşturmak zorundayız."

"Hesabını verecekler"

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine katılanların davalarının görülmesine başladığını hatırlattı.

Şu anda 27 ilde 132 davanın açıldığını, duruşmaların devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti:

"AK Parti olarak şahsım da dahil olmak üzere bu davalara müdahiliz. Duruşmalarda sanıklar bir tiyatro sergiliyor. Sanki onların dünyadan haberi yokmuş, bu darbeyi başka bir ülkeden gelip yapmış gitmişler ya da yapmaya çalışmışlar. Yalanın bini bir para. Akıl hocaları onlara öğütler veriyor, onların cesaretini sürdürmelerini rüya tabirleriyle devam ettirmeye çalışıyorlar. Ne yaparsa yapsınlar hangi yalana başvururlarsa vursunlar o uçakları alıp Gazi Meclisin üzerine bomba yağdıranlar, Gölbaşı Özel Harekatta 53 polisimizi şehit edenler, Türksat'ı basıp oradaki kardeşlerimizi şehit edenler, Genelkurmaydaki vatandaşlarımızın üzerlerine mermi yağdıranlar, Şehitler Köprüsü'nde insanları gözünü kırpmadan öldürünler... 249 şehidimizi verdiğimiz ve 2 bin 194 gazimizin olduğu bu alçak girişimi gizleyemeyecekler. Mutlaka ama mutlaka hesabını verecekler."

Duruşmalardaki ifadeler ve yalanlar nedeniyle şehit yakınları ve gazilerden üzülmemelerini isteyen Yıldırım, "Ne söylerse söylesinler, hangi ifadeyi değiştirirse değiştirsinler, bu yaptıkları alçak terörünün sonucunu, cezasını en ağır şekilde alacaklar, bundan kaçış yok." dedi.

Yıldırım, darbecilerin Türkiye'de adaletin tecellisine rıza göstermeyerek, yurt dışında hak aramayı kafalarına koyduğunu aktardı.

"Oraya giderken, 'biz ifademizi vermek istedik, buna mani olundu, adil yargılama yapılmadı' gibi bahanelerin arkasına sığınmalarını önlemek için biraz sabır istiyorum." diyen Yıldırım, söylediklerinin darbecileri kurtarmayacağını, yaptıklarının hesabını en ağır şekilde vereceklerini bildirdi.

Türkiye'nin medeniyet yolculuğunda tek rüya ve ideallerinin ülkeyi büyüterek, 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedefleri için gereken adımları atmak olduğunu belirten Yıldırım, bu yolda hiçbir zaman karamsar olmadıklarını ve ucuz popülizme kapılmadıklarını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, Türk siyasetinde 15 yılda çıtayı en yükseğe taşıdıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizim ufkumuz, milletimizin aydınlık ufkudur. Her vatandaşımız şundan emin olsun; bundan sonra da milletimizin çizdiği yoldan zerre kadar sapmayacağız. Gelinen noktada Türkiye, geleceği için son derece önemli bir kavşaktan alnının akıyla dönmüştür. Bundan sonra da önümüzde yeni bir takvim var, yeni bir süreç var. Önümüzdeki günlerde, hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, gelecek 180 günlük eylem planını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir demokratik hamle, kalkınma hamlesi kapımızda. Hiç kimse rehavete kapılmasın ve herkes yeni sürece hazır olsun. Bu süreçte milletimizin ortak iradesi doğrultusunda her alanda ileri adımlar atmaya, demokrasi standardımızı daha da yükseltmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Tabii 2019 seçimlerine gelmeden, iç tüzük başta olmak üzere uyum yasalarını da çıkarmayı hedefliyoruz. Bu amaca yönelik olarak önümüzdeki hafta iç tüzükle ilgili adımları atacağız. Amacımız Meclisin daha verimli çalışması ve zaman kayıplarının önlenmesidir,. İçtüzüğün imkanlarını kötüye kullanmak sadece Meclis çalışmalarını engellemiyor, aynı zamanda vatandaşımızın beklediği, arzu ettiği düzenlemelerin de gecikmesine vesile oluyor. "

Yeni sayfanın Türkiye ve millet için hayırlar getirmesini temenni eden Yıldırım, ramazan ayı hürmetine tüm insanlık için barışın, kardeşliğin daim olmasını diledi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title