Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu; 1923'te bitti.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu; 1923'te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur bunu da bil. Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, teröre bulaşmış belediye başkanları yerine atanan belediye başkanlarının hizmetlerini en güzel şekilde yapmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Kayyum olarak atanan belediye başkanlarının terör örgütünün tehditlerine kulak asmadan, bölgede yaşayan vatandaşlarla kaynaşarak, kısa sürede hem hizmet hem de gönüller yapmayı başardığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bölgedeki vatandaşlarımızı hak ettikleri ortama, yaşanabilir şehirlere kavuşturmak için hükümet olarak da canla başla çalışıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek, devlet olarak her zaman yanında olabilmektir. Hiç kimse bizim vatandaşlarımızla aramıza giremeyecektir. Bu ülkenin insanları arasına nifak sokamayacaktır." diye konuştu.

"Sayın Kılıçdaroğlu 'dediğim dedik, çaldığım düdük' diyor"

AK Parti olarak siyasetin belirli bir düzeyde olmasını, her siyasi partinin aklıselim çerçevesinde Türkiye'ye katkı yapmasını beklediklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin yapay gerilimlerle, boş laflarla, çamur at izi kalsın mantığıyla bir yere gidemeyeceği artık açık. Bunu ne yazık ki CHP öteden beri anlayamıyor veya anlamamazlıktan geliyor. Defalarca bu kürsüden Sayın Kılıçdaroğlu'na çağrı yaptık, 'gelin beraber hareket edelim, Türkiye'nin ihtiyacı olan adımları olgunluk içinde beraber atalım'. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu 'dediğim dedik, çaldığım düdük' diyor, başka bir şey demiyor.

Yabancı medyaya hiçbir mesnedi olmayan iddialarla, büyük oy farkıyla seçilmiş hükümetini, iktidar partisini şikayet ediyor. Önüne gelene, dost-düşman demeden, AK Parti'yi kötülüyor.

Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de hükümetimizle ilgili bu iddiaları delillendirdiğini de bugüne kadar görmedik. Asılsız iddia nasıl ispat olacak? Şimdi 'rejimi değiştirecekler' diyor. Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu; 1923'te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur bunu da bil. Biz rejimi değil, anayasayı değiştirmek istiyoruz, vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz. Bırakın da buna millet karar versin. Milletin kararına engel olmayın, ipotek koymayın. Olmak isteseniz de olamazsınız. Millete karşı konulmaz, millete tabi olunur, tabi Sayın Kılıçdaroğlu."

"Hükümet sistemi değişikliğiyle sınırlı bir anayasa değişikliği"

Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya gelindiğine işaret eden Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği çağrısını CHP ve MHP'ye yaptıklarını, bunun üzerine Anamuhalefet Partisi CHP'nin "Hükümet sistemi değişikliğine, başkanlık sistemine karşı olduğunu" açıkça belirterek, kenara çekildiğini anlattı.

MHP'nin de "Parlamenter sistemden yana olduğunu" ifade etse de "Şu anda içinde bulunulan durumun sürdürülebilir olmadığı, halkın seçtiği cumhurbaşkanı ile mevcut anayasanın birbirine uyumlu hale getirilmesi" konusunda AK Parti ile mutabık olduğunu belirttiğini belirten Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun üzerine çalışmaları ilerlettik. Nihayet hükümet sistemi değişikliğiyle sınırlı bir anayasa değişikliği konusunu yüce Meclise getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar yüce milletin Millet Meclisi bu kararın milletin önüne gitmesine imkan verecek, yol verecek. Nihai kararı da her zaman olduğu gibi millet verecek."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, anayasa değişikliği konusunda "Kapımız açık" dediğini anımsatan Yıldırım, "Biz kapıyı hiç kapalı tutmadık, bizim kapımız da açık. Hala vaktin var, tren kalkmadan binebilirsin. Gelin hep beraber yapalım, Yenikapı ruhunu yaşatalım ve vesayet kalıntısı bu anayasayı birlikte değiştirelim. İnşallah MHP ile birlikte bu değişiklikleri Meclisimizin, Yüce Meclisimizin takdirine sunacağız. Oturup meseleyi müzakere ederiz, bütün yollarıyla değerlendiririz, gelin konuşalım. Kafanıza yatmıyorsa yine 'hayır'. Daha konuşmaya başlamadan 'istemezuk' demenin demokraside yeri yok. Biz bu yolda yürümeye kararlıyız ve çalışmalarımızı son noktaya getirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, çok kısa bir süre sonra konunun Meclis'te gündeme alınıp konuşulacağını ifade ederek, "Anayasa ne AK Parti'nin, ne MHP'nin, ne de CHP'nin anayasası olacak. Anayasa milletin anayasası olacak, 79 milyonun anayasası olacak." dedi.

AK Parti'nin milletin iradesiyle doğduğunu, 14 yıldır milletin iradesini temsil ettiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her zaman gücümüzü milletten aldık. Ne dedik; 'işimiz hizmet, gücümüz millet'. Milletimiz bizim onlar için nasıl bir aşkla, şevkle çalıştığımızı iyi bilir. 79 milyonun nasıl hukukunu gözetmeye çalıştığımızı iyi bilir. Biz, milletimizin samimiyetine hep inandık ve bu güvenimizde asla yanılmadık. Millet iradesi ne derse gereğini yapmak bizim asli işimiz olmuştur. Bizim için öteki yok, biz varız. Hep birlikte beraber olarak bir bütünün parçalarıyız. Bundan sonra da bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve birlikte Türkiye olacağız."

Başbakan Yıldırım, konuşmasının sonunda salonda bulunan işitme engellilere, "Sizi seviyorum" işareti yaptı.

AK Parti TBMM Grup toplantısına eski futbolcu Tanju Çolak ve Türk halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title