Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Vesayetin Ortadan Kalkmasından İntikam Almak İstiyorlar"

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle vesayetin tamamen ortadan kalkmasından intikam almak istiyorlar. Bunlar geçmişte koalisyon, kriz günlerinin yeniden gelmesini, milletin büyük ve bağımsız Türkiye yürüyüşünün tökezlemesini istiyorlar. Onun için intikamdan bahsediyorlar." dedi.

Adana'daki temaslarını sürdüren Çelik, merkez Yüreğir ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Adana'da büyük bir demokrasi zaferine imza atmak için heyecanlı olduklarını söyledi.

Eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un, "31 Mart seçimleri parlamenter sistemin, cumhurbaşkanlığı sisteminden intikamı olacaktır." dediğini hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Merkez sağda demokrasi mücadelesi verilirken, vesayete karşı mücadele verilirken, bu tipler merkez sağın içinde gözüküp, asıl işlevleri merkez sağın karşısında olan, milletimize kötülük eden o demokrasi düşmanlarına, vesayet savunucularına destek vermektir. Bunlar özel bir yazılımdır. Çok özel zamanlarda ortaya çıkarlar ve milletin kazançlarının kaybolması, kazanımlarının heba olması için özel bir işlev görürler. TBMM başkanlığı yapmış birisinin utanmadan, sıkılmadan intikamdan bahsetmesi son derece ayıp bir şeydir."

Parlamenter sistemin de cumhurbaşkanlığı sisteminin de meşru sistemler olduğunu dile getiren Çelik, Türkiye'de parlamenter sistemin yıllarca denendiğini vurguladı.

Çelik, darbelerle, vesayetlerle ve koalisyonlarla Türkiye'ye zaman kaybettirdiğinin görüldüğünü aktararak, "'Parlamenter sistem birikimimiz var', ' parlamenter kuvvetler ayrılığı daha güçlü' diyenlerin tezinin siyasal bir temeli de yok. Türkiye'de tarihsel bir temeli de yok. Parlamenter sistem içinde neredeyse her seneye bir hükümet düşüyordu. Araya darbeler, post modern darbeler, yargı müdahaleleri girince de milletin iradesi heba olup gidiyordu." şeklinde konuştu.

"Büyük Türkiye yürüyüşünün tökezlemesini istiyorlar"

"İki sistemi birbiriyle kıyaslarken intikam almaktan bahseden bu şahsın bilinçaltında başka şeyler var." ifadesini kullanan Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle vesayetin tamamen ortadan kalkmasından intikam almak istiyorlar. Bunlar iktidarın sadece millet tarafından belirlenmesinden, bir takım oligarşik güç gruplarının milletin iktidarına ortak olduğu dönemlerin terk edilmiş olmasından rahatsızlık duyup, milletin kazanımlarından intikam almak istiyorlar. Bunlar geçmişte koalisyon, kriz günlerinin yeniden gelmesi, milletin büyük ve bağımsız Türkiye yürüyüşünün tökezlemesini istiyorlar. Onun için intikamdan bahsediyorlar."

"Tavrıyla dikkati çeken Yusuf Özoğul"

İstanbul Pendik'te AK Parti broşürü dağıtırken kendisine tepki gösteren Mine K'ye karşı tavrıyla dikkati çeken Yusuf Özoğul'a değinen Çelik, "İşte bu saldırgan, Yusuf gibi edepli bir çocuğa karşı bu saldırganlığı yapan, üstelik bir kadın olduğu halde nezaketten yoksun şekilde hem hakaret edip hem de videoya alıp o çocuğu ezmeye kalkan tiplerin genel bir siyasal karakteri var. O tek kişi önemli değil. Onun saygısızlığı kendi alnına yazılır, kendi hayatını öyle sürdürür, onunla uğraşmaya gerek yok fakat böyle bir siyasal karakter, çizgi var." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, vatandaşlardan seçim için yoğun bir çalışma beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Hükümet Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title