Haberler

AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı

AK Parti'nin, Halkın Siyasete Katılımını Sağlamak Amacıyla Türkiye Genelinde 20 İlde Gerçekleştirdiği "Siyaset Akademesi Yerel Yönetimler Programı", Adana'da Düzenlenen Törenle Başladı.

AK Parti'nin, halkın siyasete katılımını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 20 ilde gerçekleştirdiği "Siyaset Akademesi Yerel Yönetimler Programı", Adana'da düzenlenen törenle başladı.

Adana'daki "Siyaset Akademesi Yerel Yönetimler Programı" Adnan Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen törenle başladı. 10 hafta boyunca 40 saatlik 20 ders olarak sürdürülecek programa, 216 kişi katılıyor. Programa katılanların yüzde 30'u bayanlardan oluşurken, programda yerel yönetimlerle ilgili konularda eğitim verilecek.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yerel yönetimlerde başarının 6 tane olmazsa olmazı bulunduğunu belirterek, "Bilgi ve bilime açık olmalı, deneyimli olmalı, topluma eşit davranmalı, dürüstlüğü ilke edinmeli, cesur olmalı ve kararlı bir tutum sergilemeli" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise, programın siyasete yeni bir açılım getireceğini belirterek, "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak kişilere temel oluşturulacak. Bu eğitime katılanlar biraz da olsa deneyim kazanacaklar. Çünkü eğitim ülkemizde her şeyden önce geliyor" diye konuştu.

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu ise, parti olarak bayanların siyasete katılmalarından yana olduklarını belirterek, "Bayan diye ısrar etmemizin nedeni demokrasinin eşitlik ilkesine ve siyasetin rekabet anlayışına önem vermemizdendir" şeklinde konuştu.

Törene partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(HT-MT-Y)

02.02.2008 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title