Haberler

AK Parti Siyaset Akademisi Dersleri

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesine Bağlı Bakacakkadı Beldesi'nde Bulunan 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde Süren AK Parti Siyaset Akademisi Derslerinin 13., 14.15., 16., 17. ve 18. Gün Dersleri Tamamlandı.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı Beldesi'nde bulunan 100. Yıl Atatürk Hizmet köyü'nde süren Ak Parti Siyaset Akademisi derslerinin 13., 14.15., 16., 17. ve 18. gün dersleri tamamlandı.

Yerel Yönetimler konusunda 10. Yıl Atatürk Hizmet köyü toplantı salonunda teorik bilgilerin verildiği programın 13. günü dersine Gazi Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Tuncay Önder katıldı. "Yönetim Ahlakı ve Sosyo-Kültürel Belediyecilik" konusunda ders veren Önder, konuşmasında yönetim ahlakı, işin ehline verilmesi ve kayrımcılığın önlenmesi, sosyal devlet, belediyelerin sosyal çalışmaları gibi konu ve kavramları anlattı. Önder konuşmasında "Ülkemizde çok güçlü bir bürokratik iktidar bulunmaktadır ve bu iktidara sahip olan bürokratlar tepeden modernleştirmeyi ifa eden bir konumdadır.Bürokratik iktidar yozlaşmayı oluşturan asıl nedendir ve yozlaşmayı engelleyebilmek için toplumun esas alındığı bir demokratik meşruiyet zorunludur" dedi Akademinin 14.gün dersini ise Siyaset Akademisi'nin Genel Koordinatörü Ercan Demirci tarafından verildi. Siyaset akademisinin asli amacı, genel çalışma yöntemi, akademi tarzında çalışmaların gerekliliği ve bu tarz eğitimlerin olası faydaları hakkında bilgiler veren Demirci, "Strataejik Kent Yönetimi ve Avrupa Birliği Sürecinde Türk Belediyeciliği" konusunu anlattı. Demirci, "Siyasetçi mütehammil olmalı tahammül edebilmeli. Siyasetçi nazik olmalı. Siyasetçi okumalı, çok okumalı. Öğrendiklerini siyasi arenada pratik etmeli. Bu meyanda siyasetin okulu olmalı. Ak Parti siyaset akademisi bu noktada aslında çok küçük ve mütevazi bir adımdır. Akademimiz yeni programlarla devam ederek kurumsal bir kimlik kazanacaktır" diye konuştu. Akademide 15.gün ders programında Kişisel Gelişim Uzmanı Ali Çiftçi tarafından kişisel gelişim temasını işlendi. "Etkili iletişim" konusunun önemini anlatan Çifçi sohbet ortamında günlük hayattan örnekler vererek iletişim kurma yöntemlerini anlattı. Çiftçi, "Ben günde sadece 3 saat uyuyorum. Gece 1 ve 4 arası. Bu saatler dışında sürekli uyanığım ve ayaktayım. Bolca kitap okuma ve yazma fırsatım oluyor bu sayede. Günde 8 saat uyuma zorunluluğu diye bir şey yoktur. 3-4 saatlik uyku bünyemiz için yeterlidir. Bu sayede çok daha dolu bir hayatımız olur" dedi.

Akademinin 16. gün dersinde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Başdanışmanı ve Müsteşar Yardımcısı Önder Aytaç tarafından kişisel gelişim dersi verildi. TRT ekranlarında programları süren Önder, sinevizyon eşliğinde ‘Beden Dili' konusun anlatarak, renklerin, kıyafetlerin, beden hareketlerinin, jest ve mimiklerin iletişim kurmada taşıdığı önemi kaydetti. Önder, insanın karşısındakine vermek istediği mesajı ulaştırmada sözlerden çok daha fazla kolların, ellerin, parmakların hatta gözbebeklerinin etkili olduğunu vurguladı. 17. gün derse konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Naci Bostancı, ise "Avrupa'nın 3 temeli vardır. Bunlar Eski Yunan, Roma ve Hristiyanlık'dır. Bu 3 temel de tarihi açıdan incelendiğinde görülecektir ki, kadın konusunda sabıkalıdırlar. Üçünde de kadın eksik noksan ve erkeği yanlışa götüren olarak tanımlanmaktadır. Avrupa hiçbir zaman kadına hak ettiği değeri vermemiştir" diye konuştu. 18. gün dersinde ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, belediye başkan adaylığı sürecinden başlayarak 4,5 yıldır yaşadığı deneyimlerini anlattı. Karşılaştığı sorunları çözmek için ya da her hangi bir faaliyet konusunda çalışmalarını belediyedeki makamından değil, olay yerinde bizzat incelemeler yaptığını vurgulayan Güzelbey prensibinin de "Yerinden değil, yerinde yönetim" olduğunu söyledi.

Derslere katılan konuşmacılara ve dinleyici olarak katılan partiler tarafından dünyaca ünlü Devrek Bastonu, madenci heykeli ve çeşitli hediyeler verildi.

(SD-SD-Y) 18.06.2008 19:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title