Haberler

AK Parti Sincan İlçe Kongresi

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Daha önce bölücü terör örgütü elebaşının avukatlığını yapan bir milletvekilinin SİHA'larla teröristleri etkisiz hale getirmemizden rahatsızlık duyduğuna şahit olduk. CHP Genel Başkanı'nın da bu söylemlere sahip çıktığını görüyoruz.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Daha önce bölücü terör örgütü elebaşının avukatlığını yapan bir milletvekilinin SİHA'larla teröristleri etkisiz hale getirmemizden rahatsızlık duyduğuna şahit olduk. CHP Genel Başkanı'nın da bu söylemlere sahip çıktığını görüyoruz. Peki kim bunlar, kime sahip çıkıyorlar, kime kol kanat geriyorlar? Bunlar vatan haini, bunlar terörist, devlet, millet cumhuriyet düşmanı. CHP'nin açılımı artık bugünden sonra cumhuriyet düşmanlarını himaye partisi haline gelmiştir." dedi.

Şahin, partisinin Sincan Spor Salonundaki ilçe kongresinde, AK Parti'nin belli bir bölgenin, grubun, zümrenin partisi olmadığını belirtti.

Tüm ülkenin partisi olan AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren ülkenin kronikleşen sorunlarının çözümü için harekete geçtiğini dile getiren Şahin, "Maalesef iktidarımızdan önceki on yılların, kayıp on yıllar olduğunu görüyoruz. Ülkemiz ne zaman bir kalkınma, gelişme, demokratikleşme hamlesi içine girse, siyaset dışı, antidemokratik vesayet odaklarının devreye girdiğini ve Türkiye'nin yolunu kestiğini, Türkiye'nin demokratik işleyişini kesintiye uğrattığını görüyoruz." diye konuştu.

Çok partili siyasi hayata geçilmesinin ardından 1950-1960 yılları arasını "beyaz, ak yıllar" olarak nitelendiren Şahin, söz konusu dönemde büyüme ve kalkınmaya yönelik önemli adımların atıldığını belirtti. Demokrat Parti döneminin 27 Mayıs'ta karanlık bir darbeyle sona erdirildiğini, dönemin başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edildiğini aktaran Şahin, "Bugün Adnan Menderes'in şehadetinin 56'ncı yıl dönümü. 16 Eylül de Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun şehadetinin yıl dönümüydü. Bu vatan evlatlarına, şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Onları darağacına gönderen karanlık isimleri bugün hiç kimse hatırlamıyor ancak 80 milyon bugün Adnan Menderes'e ve dava arkadaşlarına dua ediyor." dedi.

- "Bizim tek bir gayemiz var"

Milletin hamuruyla yoğrulan AK Parti'nin bundan sonra da milletin değerlerinin temsilcisi olmaya devam edeceğini vurgulayan Şahin, "Bizim tek bir gayemiz var, ülkemizin her bir santimetrekaresinde huzuru, refahı, güvenliği tesis etmek, güçlendirmek ve kalıcı hale getirmek. Ekmeğimizi büyütmek ve bunun hakça paylaşımını sağlamak. Demokrasimizi, hukukumuzu daha da kurumsallaştırmak. Özgürlük alanlarını olabildiğince genişletmek." ifadelerini kullandı. Her zaman milletin gösterdiği hedefler doğrultusunda siyaset yaptıklarına işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bizler siyasi bir yarış, siyasi bir rekabet içerisindeyiz ancak ana muhalefet partisinin siyasi bir organizasyon, yapı olmaktan çok uzaklaştığını görüyoruz. Nerede bir terörist, terör unsuru varsa kol kanat gerdiklerini, onların söylemlerine sahip çıktıklarını, onların tezlerine dört elle sarıldıklarını görüyoruz. Silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) yürüttüğümüz terörle mücadelemizden rahatsızlık duyduklarını görüyoruz. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile kol kola girerek yürüyüşler gerçekleştirdiklerini görüyoruz. FETÖ'nün özellikle yurt dışındaki uzantılarının ilk önce dillendirdiği 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüyle ilgili 'kontrollü darbe' palavralarına sözcülük yaptıklarını görüyoruz. Nerede bir terörist cenazesi olsa orada bittiklerini görüyoruz.

Daha önce bölücü terör örgütü elebaşının avukatlığını yapan bir milletvekilinin SİHA'larla teröristleri etkisiz hale getirmemizden rahatsızlık duyduğuna şahit olduk. CHP Genel Başkanı'nın da bu söylemlere sahip çıktığını görüyoruz. Peki kim bunlar, kime sahip çıkıyorlar, kime kol kanat geriyorlar? Bunlar vatan haini, bunlar terörist, devlet, millet cumhuriyet düşmanı. CHP'nin açılımı artık bugünden sonra cumhuriyet düşmanlarını himaye partisi haline gelmiştir."

Şahin, 2019'daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile yerel yönetim seçimlerine dikkati çekerek, "1919 nasıl bu toprakların kurtuluşu için hayati derecede öneme sahip bir yıl ise 1919'un yüzüncü yılı olan 2019 da ülkemiz ve insanlık çok önemli bir yıl olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü mesajının sinevizyondan aktarıldığı kongrede, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı da okundu.

Kongreye AK Parti milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Emrullah İşler ve Murat Alparslan'ın yanı sıra partililer ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
title