Haberler

AK Parti Siirt İl Gençlik Kolları'ndan Konferans

AK Parti Siirt İl Gençlik Kolları tarafından 'Anadolu Konferansları' kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Özbay, ABD ve Almanya'daki idari sistemin Selçuklu medeniyetine dayandığını belirtti.

AK Parti il binasında düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Mahmut Özbay, medeniyetlerin vazgeçilmez tek olgusunun inanç ve kültür olduğunu belirterek, "İlk medeniyet Babil medeniyetidir. Bunu Mısır ve diğer medeniyetler takip etmiştir. Medeniyeti kurumsallaştıran ilk medeniyet, Selçuklu medeniyetidir. Bugün ABD ve Almanya'daki idari sistemler Selçuklu uygarlığına dayanmaktadır. Batı medeniyetinin dört temel ayağı bulunuyor. Bugün bütün medeniyet tarihçileri batı medeniyetinin, sonunu hazırlayan tek uygarlık olduğu konusunda görüş birliğine varmış durumdadır. Bu da tarihte kendisini öldüren ilk medeniyet olacaktır. Bizler bugün batı medeniyetinin rövanşı altında eziliyoruz. Ancak önümüzdeki 30 yılda dünya bir viraja giriyor. Yeni bir dünya düzeni oluşuyor. Bu dünya düzenine medeniyetlerin ittifakı diyoruz. Bu dünya düzeni kültür ve inanca dayalı olacaktır. Dünyada en fazla kültürel potansiyele sahip birinci ülke Türkiye'dir" dedi.

Konferansı Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil, Belediye Başkanı Mervan Gül ve diğer davetliler izledi.

(İA-FA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title