Haberler

AK Parti Şenkaya İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Şenkaya İlçe Teşkilatının 4. Olağan Kongresi yapıldı.

Kongrede, divan başkanlığına AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Divan Üyeliğine Abubekir Aydemir, Müştak Yayla, Abdurrahim Bulut ve Murat Yıldırım seçildi. Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından, gelir, gider ve faaliyet raporları onaylanarak kabul edildi.

Seçime tek aday olarak katılan Yavuz Bedir başkanlığında oluşturulan AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim kurulunda, Hüseyin Onur Aki, Haşim Altunsoy, Güntay İlhan, Ahmet Alp Alparslan, Halit Gökçe, Abdullah Yıldırım, İbrahim Şara, Rafet Pehlivan İbrahim Aktürk, Ahmet Ayyıldız, Hüseyin Güven, Sabahattin Parlak, Halil Bayer, Cevdet Hamzaoğlu, İsfendi Başal, Nurullah Kotan Osman Koçyiğit, Basri Atasever ve Gökmen İlhan yer aldı.

İl delegelerinde ise, Yavuz Bedir, Görbil Özcan, Mehmet Adak, Cavit Aktaş, Güntay İlhan, Hüseyin Onur Aki, Haşim Altunsoy, Ahmet Alp Alparslan, Abdullah Yıldırım, İbrahim Aktürk, Asim Yeşilyurt, Gökhan Adak, Halit Gökçe, Harun Şabanoğlu, Osman Koçyiğit, Sabahattin Parlak ve Ahmet Ayyıldız yer aldı.

Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Bedir kongre salonunda yaptığı konuşmada, "Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Partide siyaset yapmayı nasip eden Allaha şükürler olsun Çünkü yıllar önce ekonomi durma noktasına gelmişti artık bankalar batmaya başlamıştı, memurlar emekliler maaş alamama korkusu başlamıştı. Bu ekonomi çöküntüde o günkü yönetim bizim manevi değerlerimizle uğraşmaya başlamıştı. Şimdi Allaha şükürler olsun 2001 de Anadolu evladı Recep Tayyip Erdoğan geldi ve ak kadrolar iş başına geldi her alanda gelişmeyi başardık. Özellikle sağlıkta bizim köy yörelerimizde geçim kaynağı çekeceğim alan sağlıktaydı. Şimdi bakıyoruz ki ambulanslar ve helikopterler bir tarafta hizmet vermektedir. Şuan bunları biz yaşıyoruz Anadolu evladı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ak kadrolarıyla. Onun için hizmeti AK Parti de gördük. Artık dünyada sırada para bekleyen dünyada liderlerin kapısında bekleyen başbakanımız yok kırmızı halılarla beklenen başkanımız var. Bizde elimizden geldiği kadar el birliği ile çalışacağız" dedi.

İlçe Belediye Başkanı Görbil Özcan ise konuşmasında, "Bu partide olmak bir ayrıcalıktır. Bizler hizmet bazında gözenden ırak olduğumuz gibi gönüldende ıraktık. Yani Şenkaya hizmetlerin yüzde 1 gelmezdi. Ancak AK Parti iktidarı ile artık köylerde ki içme suyu köylünün bir hakkı olduğu için ihalelerle yatırımlarla yapıldı. Yani eskisi gibi imecelerle değil. Bu arada Şenkaya ilçesinin de köyler de farklı değildi 1946 ilçe olan Şenkaya'nın içme suyu sabahları kesiliyor akşam takviyeli olarak veriliyordu. Bu gün hükümetin 3 trilyonluk hibe desteği ile yenilenmiştir. Bunun devamında kanalizasyon şebekesinin yine hükümetin yüzde 50 hibesi ile 4 trilyonluk hibe desteği ile 2012 yılında bitirilecektir. Umudumuz olan her şeyimiz gerçekleştirildi. Dün borçlar altında ezilen belediyeler değil artık hizmet yarışında olan belediyelerdeniz. AK Parti Türkiye'de büyüdüğü hızla Şenkaya'da da büyümüştür. Tabi Şenkaya özel bir yer Türkiye mozaik'inin kavuştuğu bir ilçedir. Barış içinde yaşadığı güzel bir Şenkaya'dır bununla gurur duyuyorum" diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da genel kurulda yaptığı konuşmasında, "İnşallah görev alacak kardeşlerimizin omuzlarının üzerinde de ağır bir yükün olduğunu şimdiden belirtmek istiyorum. Çünkü Şenkaya'mız Erzurum'umuzun okuryazar oranı en yüksek olan İlçelerimizden birisi eğitim, seviyesi en yüksek olan İlçelerimizden birisi. Genelde mecliste kıyaslamalar yaptığımız zaman muhalefet milletvekilleri kızarlar. Biz kıyaslamayı ayrım yapmadan 2002 den önceki durumla 2002 den sonraki durum olarak halkımıza bir kıyas ortaya koyacağız ki insanımız Türkiye'de nelerin yapıldığını görebilsin. Bu kıyaslamayı ortaya koyduğumuz zaman muhalefet milletvekilleri çok büyük rahatsızlık duyuyorlar. Her ile bir üniversite dedik adamlar hop oturup hop kalkıyorlar. Benim ülkemin genci insanı başka ülkelerde niye okusun ve üniversiteye giremedim diye bunalıma niye girsin. Yani bir Bayburt'taki insan Bayburt'ta okusun gelsin Erzurum'da okusun. Biz her ile bir üniversite dediğimiz zaman muhalefet buna da karşı çıktı yapamazsınız olmaz dedi Allaha şükürler olsun bunların hepsi yapılıyor. AK Parti neyi demişse, Başbakanımız neyi söylemişse hepsi bir bir yerine getiriliyor hiç atladığımız bir şey yok. Hatta başbakanımız toplantılarımızda özellikle şunu söyler, ne aldanan olacağız nede aldatan olacağız. Ne söylüyorsak yerine mutlaka gelecek. Bir bakan işte şunu yapacak yapacağım yok sadece tarih ve saat ver bana diyor başbakanımız. Ne zaman açılışın yapacağız temel atma diye bir şey yok bizim partimizde. Sadece açılış yapacağız ancak böyle başarıya ulaştık. AK Partinin almış olduğu oylar rastgele alınmış olan oylar değildir hizmetleri karşılığında alınmıştır.

Türkiye'de bir terör var. Bu terörle AK Parti olarak ciddi bir şekilde mücadele veriliyor verilmeye de devam edilecektir. Biz insanların fikirlerini özgürce konuşmalarından yanayız ama bunu silahlı mücadeleye döktüğü zaman terör hadiselerine döktüğü zaman kesinlikle buna prim vermeyiz. Fakat ikiyüzlüler var. Sizin huzurunuza gelipte farlı konuşanlar genel kurulda kardeş kardeş geçiniyorlar. Orada bakıyoruz hiç MHP ile BDP'nin kavgasına rastlayan oldu mu. Ama buraya geldiklerinde nasıl esip savuruyorlar. CHP'ye bakıyoruz CHP, BDP'nin arka bahçesi gibi davranmaya başladı. BDP'nin peşine takılmış gidiyor. Ama vatandaşın huzuruna gittikleri zaman farklı konuşuyorlar. Karar yeter sayısı istedikleri zaman birbirlerinden milletvekilli eksikse tamamlıyorlar aynı önergelerin arkasına imza atıyorlar. Tabi bunu milletimiz görüyor. Ondan dolayı bizim kardeşlerimiz bizim insanımız Şenkaya'da daha fazla çalışacaklardır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ise konuşmasında "Türkiye'de öyle bir haldey deki siyaset ve siyasetçi hakikaten göğsünde yakasında rozeti olan milletvekillerimiz Ankara'da sokağa çıkmaya yüzü yoktu. Sokağa çıkamayan bir milletvekili yapısı vardı Türkiye'de.

Türkiye IMF den aldığı borcunu ödemekte zorlanıyordu. Bugün IMF'ye 23.5 milyar dolar borcunu 3 milyar dolarlar seviyesine indirmiş istese onu da bir günde ödeyecek bir Türkiye haline geldi. Türkiye'de milli gelirini üç katına artıran bir Türkiye var" Dedi.

AK Parti Şenkaya İlçe Teşkilatı Kongresine, Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, İlçe Belediye Başkanı Görbil Özcan, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Yavuz Bedir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abubekir Aydemir, İl Yönetim kurul üyesi, Müştak Yayla, Abdurahim Bulut, Diğer İlçe Parti Teşkilatı başkanları, delegeler ve partililer katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Erzurum Türkiye Şenkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title