Haberler

AK Parti, Seçimlerde Hedefini % 60 Belirledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Seçimlerin Öne Alınacağı Yönündeki Haberleri Yalanlayarak, 'Erken Seçim Gündemimizde Yok. Seçimler Zamanında Yapılacak' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin öne alınacağı yönündeki haberleri yalanlayarak, "Erken seçim gündemimizde yok. Seçimler zamanında yapılacak" dedi.

AK Parti, Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için hedefini ise yüzde 60 olarak belirledi. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti'nin yerel seçimlerde en az yüzde 60 oranında oy alacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, terör olaylarına yönelik olarak da, 'birlik beraberlik' çağrısı yaparak, "Bu ülkenin asıl sahibi 70 milyondur. Teröre asla pabuç bırakmayacağız. Kardeşlik duygusu içinde bütün kardeşlerimizi kucaklayacağız. Batıdaki kardeşlerimiz bu ülkenin nasıl sahibiyse doğudaki

kardeşlerimiz de aynı şekilde sahibidir. Kuzeydeki nasıl sahibiyse güneydeki de aynı şekilde sahibidir. Ülkenin hizmetlerinden tüm vatandaşlarımız aynı oranda yararlanacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde terör saldırılarına, yerel seçimler ve teşkilat çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, toplantının basına kapalı bölümünün ilk 1 saatini yoklamaya ayırdı. Başbakan Erdoğan, il başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, il genel meclisi üyelerinin çağrıldığı toplantıda tüm katılımcıların isimlerinin yer aldığı listeyi önüne alarak, yoklama yaptı. Tek tek

tüm katılımcıların isimlerini okuyarak, salonda bulunup bulunmadıklarını kontrol etti. Erdoğan, yoklama sırasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın da olmadığını not etti. Bunun üzerine Aytaç Durak ve toplantıya katılmayan diğer partilileri telefonla aratarak, Genel Merkez'e çağıran Başbakan Erdoğan, tüm partilileri uyardı. Başbakan Erdoğan, talimatı üzerine toplantıya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'a 'Aytaç Bey neredesiniz?' diye sordu. Durak ise, toplantının başlangıcına

katıldığını ancak İçişleri Bakanlığı'nda görüşmesi olduğu için Genel Merkez'den ayrıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bunun üzerine tüm partilileri uyararak, "Bugün işiniz teşkilat işi, bürokrasi işi değil. Toplantıya katılımda hepinizden hassasiyet bekliyorum" diye konuştu. Erdoğan, Ankara'da işi olmayan bakanları da toplantıya çağırarak, il başkanlarının sorunlarını dinlemelerini istedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında yerel seçimlerin öne alınacağı yönündeki haberleri yalanladı. "Erken seçim gündemimizde yok" diyen Erdoğan, seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Erdoğan, tüm partililerden yerel seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanmalarını da istedi. AK Parti olarak yerel seçimlere büyük önem verdiklerinin altını çizen Erdoğan, bu amaçla Yerel Yönetimler Akademisi açacaklarını söyledi. Belediye başkanı yetiştirmek amacıyla böyle bir akademi kurulacağını açıklayan Erdoğan, akademide

siyasetçilerin ve akademisyenlerin ders vereceğini kaydetti. Erdoğan, Yerel Yönetimler Akademisi'nin ilk etapta 20 ilde açılacağını bildirdi. Konuşmasında kadınların eğitim seviyesinin arttırılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesini de isteyen Erdoğan, AK Parti'nin kadın üye sayısının da arttırılması talimatını verdi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar verdi. 'Birlik beraberlik' çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin asıl sahibi 70 milyondur" dedi. Teröre asla pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Kardeşlik duygusu içinde bütün kardeşlerimizi kucaklayacağız. Batıdaki kardeşlerimiz bu ülkenin nasıl sahibiyse doğudaki kardeşlerimiz de aynı şekilde sahibidir. Kuzeydeki nasıl sahibiyse güneydeki de aynı şekilde sahibidir. Ülkenin hizmetlerinden tüm vatandaşlarımız aynı oranda

yararlanacak" dedi. Erdoğan, bölgeye yönelik yatırımlara hükümet olarak ağırlık verdiklerini, bu projelerin önümüzdeki dönemde arttırılacağını kaydetti. Erdoğan, bazı projeler üzerinde çalışıldığını da bildirdi.

Toplantıda söz alan Doğu ve Güneydoğulu il başkanları, Diyarbakır'daki patlamanın ardından Başbakan Erdoğan ve bakanların taziye ziyaretinde bulunmalarının bölge halkı için büyük moral olduğuna işaret ederek, "Taziye ziyareti bir ilk oldu" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Seçimlere 444 gün kaldığına işaret eden Tanrıverdi, AK Parti'nin yerel seçimler için koyduğu hedefi de açıkladı. AK Parti'nin 2002 yılından bu yana oy oranının sürekli arttırdığını anlatan Tanrıverdi, "Yerel seçimlerde yüzde 60'dan aşağı oy almamamız gerekir. Hedefimiz en az yüzde 60 ve üzeri almaktır" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün ise partinin yerel seçimlere yönelik hedefini 'Tunceli dahil 81 ilin belediyesini kazanmak' olarak açıkladı. Ergün, "Seçimlerde Tunceli, İzmir ve Diyarbakır'ı da istiyoruz" dedi.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title