Haberler

Erdoğan AK Parti'nin Seçim Beyannamesini Açıkladı, Toplumun Her Kesimine Ayrı Ayrı Müjdeler Verdi

Güncelleme:

AK Parti'nin seçim beyannamesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Ankara Spor Salonu'ndaki coşkulu törende milletvekili adayları da tanıtılırken Erdoğan toplumun her kesimine müjdeler verdi.

AK Parti'nin aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdiği Ankara Spor Salonu, partililer tarafından dolduruldu. 24 Haziran'da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimleri öncesi AK Parti, Seçim Beyannamesi ve Ankara'da aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Salona alkışlarla giren Erdoğan kürsüye çıktı ve partililere hitap ediyor.

PANKARTLAR ASILDI

Ankara Spor Salonunda gerçekleşen toplantıya partililer yoğun ilgi gösterdi. Salona, 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye', 'Yaparsa yine AK Parti yapar', 'Siyaset gençleşiyor, Türkiye güçleniyor', 'Demokrasi Kahramanları, Türkiye'nin kadınları', 'Vakit Türkiye Vakti' pankartları asıldı.

360 SAYFA VE 16 BAŞLIK

Erdoğan açıklamadan önce gazetecilere dağıtılan beyannamede dikkat çeken detaylar var. 360 sayfadan oluşan beyannamede 16 ana başlık var.

"GÜÇLÜ MECLİS VURGUSU"

Beyannamede güçlü Türkiye, güçlü hükümet ve güçlü meclis vurgusu var.

Kitapçığın kapağında ise "Yaparsa yine AK Parti yapar" yazıyor.

Beyannameyi açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

Siz değerli milletvekili adaylarımızı sevgiyle selamlıyorum. İstanbul'dan Hakkari'ye, Rize'den Edirne'ye kadar, helal rızkının peşinde koşan kardeşlerimi selamlıyorum. Sizler Ak Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayları olarak bu kutlu yolculuğa çıktınız. Ülkemize hizmet için beraber çıktığımız yolculuğu İnşallah hak ettiği yere ulaştıracağız.

7 Haziran'da parlamento çoğunluğunu kaybettik. 1 Kasım 2015'te seçimleri yeniledik ve yeniden tek başımıza iktidara geldik. 10 Ağustos seçimlerinde ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 52'ye ulaştık.

"PARLAMENTODA GÜÇLÜ BİR GRUP KURMAMIZ GEREKİYOR"

24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin üzerinde bir oranla kazanmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda parlamentoda da güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunun yolu milletimizle iyi bağlar kurmaktan geçiyor. Biz milletimizin huzuruna hiçbir zaman eli boş çıkmadık.

CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ GELECEK

Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Devletin idari adli düzeninin temel haklar merkeze alınacak şekilde geliştirilmesini sağlayacağız. Yasaklarla mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz

Bugün sizlere "Güçlü Meclis, "Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" başlıklı seçim beyannamemizi sunuyoruz. Değişim sürecinde geri kalanlar eskisinden çok daha fazla bedeller ödüyor. Yeni dönemin ayırt edici vasıflarından olan dijitalleşmeye özel bir yer ayırıyoruz. Yeni hükümet sistemiyle 2023 vizyonumuzu daha da güçlendirerek, kadınlarımızın söz sahibi olduğu bir ülkeye dönüştüreceğiz.

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILMA ORANINI YÜZDE 40'IN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

Gelişmiş ülkelerin gıpta ile baktığı genç nüfusumuzu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın kalkınma sürecine aktif katılımını destekleyeceğiz. Kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız. Demokratik standardı yüksek, kalkınmış bir ülke yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz.

Özel sektörün rolünü güçlendireceğiz. Özgün projelerle küresel ölçekte tanınan markası olan ülke konumuna yükseleceğiz. Ülkemizi eğitim, sağlık, bilgi ve iletişim, enerji, lojistik yerli ve milli üretimle dünyada cazibe merkezine haline gelen bir ülkeye dönüştüreceğiz.

Özellikle savunma sanayiinde Türkiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmeyecek.

"ŞEHİRLERİMİZİ DAHA YAŞANILABİLİR BİR NİTELİĞE KAVUŞTURACAĞIZ"

Özellikle savunma sanayiinde Türkiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmeyecek. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için daha kaliteli bir yaşam sürmesini arzuluyoruz. Şehirlerimizi daha yaşanılabilir bir niteliğe kavuşturacağız.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİ

Vakit Türkiye vakti. Seçim beyannamemizin ikinci kısmını yeni yönetim modelimiz oluşturuyor. Milletimiz 24 Haziran'da bir sandıkta Meclis'e göndereceği milletvekillerini, diğer yanda kendini yönetecek cumhurbaşkanını seçecek. Yeni dönemi "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Bağımsız Güçlü Türkiye" şiarıyla yola devam edeceğiz. Bağımsız, güçlü ve tarafsız yargı ile demokrasimizi sağlam temeller üstüne oturtuyoruz. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı kadar Meclis'te çoğunluğu almak da önem kazanıyor. Meclis ile Cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazançlı çıkacaktır. Cumhurbaşkanı tarafından kurulacak hükümet, milletimize hizmet için çalışacaktır. Yeni sistemle, hızlı karar alma makanizmasıyla hizmete odaklanacağız.

"ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA YAPMAYA KALKTIKLARIMIZI SAYMAYA KALKSAK..."

Seçim dönemimizin üçüncü bölümünde demokrasiyi milletimizle paylaşıyoruz.Asla demokrasiden, özgürlükten taviz vermedik. Ak Parti'nin hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarını saymaya kalksak ortaya çok uzun bir liste çıkar. 24 Haziran'dan sonra da devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde inşası bitmek üzere olan kütüphanemizi dünya çapında cazibe merkezi haline getireceğiz.

YOKSULLUKLA MÜCADELE

Şehir hastaneleri meyvelerini vermeye başladı. Yenilerini de bu yıl açacağız. Dedelerimizin, ninelerimizin duaları gelmeye başladı. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin standardını bir üst seviyeye taşıyacağız.

Siyasette gençlerin önünü açan biz olduk biz. Gençlerimizi istihdamdan spora kadar her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz. Siyasetten bürokrasiye her alanda kadınların etkin birer fert olarak katılımını sürdürmeye devam edeceğiz. Kadına şiddete karşı mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızın insani ve ahlaki değerlere sahip fertler olarak yetişmesini sağlayacağız.

Yoksullukla mücadele en başarılı olduğumuz alanlardan biridir.

"AMERİKA İLE OLAN SORUNLARIMIZI AŞACAĞIZ"

Dış politikada hakkaniyet eksenli yaklaşımımızı devam ettireceğiz. Bölgemizin istikrarlı demokrasiye kavuşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Boşuna "One Munite" demedik, boşuna "Dünya beşten büyüktür" demedik. Bunlar bizim dış politikamızı oluşturdu.

Amerika ile sorunlarımızı aşarak müttefiklik hukukuna uygun bir zemine taşıyacağız.

Rusya ile iyi olan ilişkilerimizi geliştireceğiz.

KAMU GÖREVLİLERİNE MÜJDE

Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title