Haberler

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Tüvasaş'ı Ziyaret Etti

AK Parti Sakarya Milletvekili ve 5. Sıra Adayı Recep Yıldırım, Türkiye Vagon Sanayi A.ş'yi (Tüvasaş) Ziyaret Etti. Yıldırım, Tüvasaş'ın 2007 Yılı Çalışmaları ve Kurulmakta Olan Eurotem Hakkında Bilgi Aldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili ve 5. sıra adayı Recep Yıldırım, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş'yi (TÜVASAŞ) ziyaret etti. Yıldırım, TÜVASAŞ'ın 2007 yılı çalışmaları ve kurulmakta olan EUROTEM hakkında bilgi aldı.

AK Parti Milletvekili Recep Yıldırım'a fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi veren TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, 2007 yılı iş programında yer alan vagon imalatı, modernizasyonu ve onarımının planlanan süre içinde gerçekleşmekte olduğunu ifade ederek, "EUROTEM adı altında kurulmakta olan şirketin ülkemizde başta hızlı tren setleri olmak üzere, raylı taşıt imalatı yapan ikinci bir şirket olacağını, bu şirket ile işgücü, bilgi, teknoloji ve tesis imkanlarımız birleştirilerek ulusal ve uluslar arası ihalelere birlikte girilmesi, teknoloji transferi, ekonomik fayda ve istihdam olanakları oluşturulacaktır" dedi.

TÜVASAŞ'ın yurt dışı pazar arayışlarını sürdürdüğünü, özellikle Bulgaristan demiryolları ile yolcu vagonu imalatı, modernizasyonu ve onarımı konusundaki görüşmelerin son aşamaya geldiğini anlatan İbrahim Ertiryaki, AK Parti Milletvekili Recep Yıldırım'ın EUROTEM inşaatının ne durumda olduğu sorusu üzerine, EUROTEM fabrika binasının yüzde 95'inin tamamlanarak teslim edildiğini, önümüzdeki haftalar içerisinde 2 adet vincin getirilerek montajının yapılacağını ve rayların döşenmeye başlanacağını söyledi. Çalışmaların tamamlanarak bu yıl üretime başlanacağının planlandığını belirtti.

(İÇ-AK)

13.06.2007 19:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title