Haberler

AK Parti Rize Milletvekili Ayar; 'Atatürk veya Atatürk Büstü ile AK Parti'nin Hiçbir Sorunu Yoktur'

Güncelleme:

Rize'de, Meydan Projesi yapımı aşamasında Atatürk heykelini valilik önündeki tören alanına taşıma kararı alan belediyenin, inşaat sonunda heykelin eski yerine getirilip getirilmemesi ile ilgili olarak halk oylaması yapılacağını duyurmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar amacını aşan bir söylem olduğunu belirterek, "Atatürk veya Atatürk büstü ile AK Parti'nin hiçbir sorunu yoktur" dedi.

Rize'den ulusal yayın yapan Çay Televizyonu'na dün akşam konuk olan Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Atatürk heykeli ile ilgili tartışmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Meydan projesinin Rize'nin görüntüsünü değiştireceğini ve güzellik katacağını anlatan Milletvekili Ayar şunları söyledi:

BİZ NEREDE YANLIŞ YAPTIK

"Burada kendimize bakarak, 'Biz nerde yanlış yaptık?' demek zorundayız. Siyasi tecrübesizlik veya bir söylem yanlışı diyebiliriz. Heykel mi, çay bardağı mı olsun diye bir saçmalık olmaz. Böyle bir referandum asla söz konusu olamaz. Amacı aşan bir söylem var. Başkanımız bunu düzeltecektir diye düşünüyorum. Atatürk veya Atatürk büstü ile AK Parti'nin hiçbir sorunu yoktur. Olursa da bunun karşısına ilk biz çıkarız. Heykelin kaldırılması veya yerine başka bir şeyin konulması söz konusu olamaz. Bu tartışma meydandaki panoda Atatürk heykelinin yerine çay bardağı figürünün yer alması ile başladı. Onu yapan bir mimardır. O ayrıntıyı bu işle ilgilenen arkadaşlar neden görüp de düzeltmez. Onu da anlamakta zorlanıyorum."

MHP'DEN SERT TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi ve Rize Milletvekili adayı Osman Cem Kazmaz da, Atatürk heykeli tartışması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kazmaz'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyet Meydanında duran Atatürk heykelinin yıllardır malum zihniyetin zülfikarına dokunduğu ve bir punduna getirilip gözden, elden ırak bir noktaya naklinin hayal edildiği bizlerin malumudur. Şimdi bu girişimlere yine yol verildiği görülüyor. Rize Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Heykeli kalsın mı yoksa yerine çay bardağı mı konsun diye referandum yapmaya kalkışmak, en hafif tabiri ile gafillik ve büyük önder Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret, Cumhuriyetin kurucu iradesine ihanetten başka bir şey değildir. Zaten daha önce Atatürk'e suikast düzenleyen Ziya Hurşit'in ismini bir sokağa vermeye kalkışmış, bu vatan hainin resmini Atatürk'ün evine asmaya bile cesaret etmiş Rize Belediyesi'nden de başkaca bir 'on numara' davranış beklenmesi de mümkün değildir."

HEYKEL TARTIŞMASINDA NELER YAŞANDI?

Rize'deki Atatürk heykeli tartışmaları, Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın seçim döneminde '10 Numara Projeler' başlığı altında kamuoyuna açıkladığı Meydan Projesi için Cumhuriyet Meydanı'na konulan proje çiziminde, Atatürk anıtının yerine çay bardağı figürü yerleştirilmesi ile başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, heykelin kaldırılarak yerine çay bardağı figürünün konulacağını belirterek duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine yazılı açıklama yapan Belediye Başkanı Reşat Kasap, heykelin inşaat sırasında valilik önündeki tören alanına taşınacağını ancak daha sonra yerine getirilip getirilmeyeceğine halk oylaması ile karar verileceğini duyurdu. Ancak referandum önerisi de kamuoyunda büyük tepki gördü. ADD ile birlikte CHP ve MHP'nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları tepkilerini dile getirdi, Başkan Kasap'a sosyal medyada da eleştiri yağdı. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Kemal Atatürk Reşat Kasap Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title