Haberler

AK Parti'nin Zonguldak Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Bahçeli, diğerleri, 'Türkiye Taş Kömürü Kurumu özelleşecek' diye yalan söyleyenler varsa işte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum: Böyle bir planımız yok ve olmayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Bahçeli, diğerleri, 'Türkiye Taş Kömürü Kurumu özelleşecek' diye yalan söyleyenler varsa işte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum:  Böyle bir planımız yok ve olmayacak" dedi.

Partisinin Zonguldak mitinginde halka hitap eden Davutoğlu, Kemal Derviş'in çağrıldığı üçlü koalisyon döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Derviş imzalı "Bu ay maaşları ödeyemeyebiliriz, kendi başınızın çaresine bakın" diye yazılar gittiğini anlattı.

"Bu yazıların devlet arşivinde bir utanç vesikası olarak durduğunu" aktaran Davutoğlu, "Yani devletin o zaman Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı bir bakanlığa yazı yazıp diyor ki:  'Maaşları artık ödeyemeyiz hazinede para yok, kendi başınızın çaresine bakın.' Bu Kemal Derviş şimdi Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası" diye konuştu.

Vatandaşlara "Siz emekçiler maaşınızı alıp alamayacağınızı bilmediğiniz o günlere dönmek ister misiniz? Eski Türkiye'ye dönmek ister misiniz? Bir IMF memurunun gelip ekonomisini idare ettiği, zillet içine düşürülmüş bir ülkenin vatandaşı olmak ister misiniz" diye soran Davutoğlu, Türkiye'nin bugün IMF'ye borç verecek noktaya geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "IMF'ye borcu kim ödedi? Türkiye'nin izzetini, onurunu kim korudu? Türkiye'nin kendi ayakları üstünde yükselen bir dev olmasını kim sağladı? Bir piyade tüfeği bile yapamayan Türkiye'den bugün kendi helikopterini yapan Türkiye'yi kim kurdu? Onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadesini kullandı.

Emekçilerle ilgili hiç kimsenin cesaret edemediği sosyal güvenlik reformunu kendilerinin yaptığını belirten Davutoğlu, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi  Kanunu'nu çıkardıktan sonra 375 bin kişinin sendikalı işçi olduğunu anlattı.

Eskiden gençlerin babalarının bir gün dahi prim borcu olması halinde sağlık sigortasından istifade edemediğini hatırlatan Davutoğlu, bunu 60 güne çıkardıklarını ve yeniden yapılandırdıklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şunu bilin ki aziz işçilerimiz:  Biz gelip de vatandaşlarımızla konuştuğumuz zaman dışarıdan konuşmayız, içeriden konuşuruz. Sizinle birlikte biz de işçiyiz, emekçiyiz. Siz huzurlu uyuyorsanız biz huzurlu uyuruz. Sizin alın terinizle ilgili bir sıkıntı varsa bize uyku haramdır, haram. Eğer bir tek işçi kardeşim, bir tek emekçi kardeşim 'evime nasıl ekmek götürürüm' diye düşünüyorsa bizim yiyeceğimiz ekmek bize haram olur. Onun için 13 yıl içinde olağanüstü imkanları sağladık. Bakın biz iktidara geldiğimizde 5 milyon işçi vardı sendikalı, şu anda 13 milyon işçi var. Yine 2008'den bu yana herhalde takip ediyorsunuz televizyonlarda Yunanistan'da,  İspanya'da, İtalya'da, Fransa'da işçiler işlerini kaybediyorlar ama bir tek Türkiye'de 6 milyon istihdam çıkardık 2008'den bu yana."

Son bir yıl içinde 1,5 milyon istihdam sağladıklarını vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Zonguldak'taki kardeşlerime sesleniyorum:  Muhalefet buraya gelip bol keseden attığında hemen bir sınava çekin. Bakın Avrupa'da ne oluyor deyin. Eski Türkiye'de 2002 Türkiyesinde bir gecede faizler yüzde 7 bin 200'e çıkıp işçiler kapılara konduğunda bunlar iktidarı terk edip gittiler. Türkiye'yi tekrar işçilerin, emekçilerin hakkını aldığı bir onurlu ülkeye AK Parti iktidarı taşıdı. Buradan gelip de özellikle size Kılıçdaroğlu, Bahçeli, diğerleri, 'Türkiye Taş Kömürü Kurumu özelleşecek' diye yalan söyleyenler varsa işte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum: Böyle bir planımız yok ve olmayacak."

-"Meselenin üstünü kapatmayız"

Başbakan olduktan sonra yaptığı ilk toplantının iş güvenliğine yönelik olduğunu anlatan Davutoğlu, bu konuda talimat verdiğini, bir tek kişinin dahi iş sağlığı ve güvenliği sıkıntısını yaşamasını istemediğini bildirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı ve madencilere büyük imkanlar sağlayan yasayı çıkardıklarını anımsatan Davutoğlu, "Emeklilik yaşını 43'e kim çekti? Maaşı en az iki asgari ücret şartını kim getirdi madencilerimize? Yine haftada iki gün tatili kim getirdi? Günde 7,5 saat, haftada 5 gün çalışma kuralını kim getirdi? Biz meseleyi gördük mü meselenin üstünü kapatmayız. Meselenin üstüne üstüne yürür ve çözeriz" diye konuştu.

Madencilere, verdikleri haklardan memnun olup olmadıkları sorusuna "evet" yanıtını alan Davutoğlu, alandaki vatandaşlarla "Onlar konuşur, AK Parti yapar" dedi.

-"İşçilerimizin geri alınmasına hiçbir engel kalmıyor"

Bir müjdeyle geldiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Baktık ki bu getirdiğimiz kurallar, bu getirdiğimiz sistem bazı işverenlerimiz için zorluklar getiriyor ve bunun getirdiği zorluklar sebebiyle bazı iş yerleri kapandı, takriben 4 bine yakın madencimiz işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Gelmeden önce Bakanlar Kurulunda imzaya açtım, rödovansların ve işverenlerin fiyat farkıyla ilgili düzenlemeyi yapıyoruz ve bu işçilerimizin artık geri alınmasına hiçbir engel kalmıyor. Buradan işverenlerimize sesleniyorum:  Bu düzenlemeyle birlikte inşallah bütün işçilerimiz işlerine geri dönecekler. İşverenlerimizin de zorluklarını aştık. İşçimizin hukukunu koruduk, işverenimizin önünü açtık. İşte bizim iş anlayışımız, emekçi anlayışımız budur."

Zonguldak deyince kendileri için "kara elmas" şehrinin akla geldiğini ifade eden Davutoğlu, seçimden sonra daha verimli üretim için ne gerekiyorsa yapacaklarını, hem madenleri modernleştireceklerini hem de daha çok işçiye iş alanı açacaklarını bildirdi.

-"Zonguldak'ta işsizlik diye bir sorun söz konusu olmayacak"

Davutoğlu, madencileri en çağdaş şartlarda çalıştıracaklarını, en iyi iş imkanlarını sağlayacaklarını ifade ederek şunları belirtti:

"Bundan kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Hiç merak etmeyin madenlerimizi çağdaş standartlara getiriyoruz. Daha fazla iş imkanı içinde bütün imkanlarımızı seferber ettik, edeceğiz. AK Parti iktidarı döneminde binlerce Zonguldaklı emekçi olarak işe alındı, bundan sonra da alınacak inşallah. Zonguldak'ta işsizlik diye bir sorun söz konusu olmayacak."

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Birileri gelir burada öyle böyle konuşurlar, olmayacak vaatleri gündeme getirirler. Onlara sormak lazım. 'Benim hayatım başarı hikayesi' diyor Kılıçdaroğlu, 'hesap uzmanıyım' diyor. Geldiğinde bir sorun, o görevi aldığında kar yapan SSK, o görevi bıraktığında 1,5 katrilyon borç yapmıştı borç. Şimdi hiçbir hesap yapmadan halkımıza bazı vaatler sunup belli çevrelerden gelen telkinlerle mesajlar vermeye çalışıyor. Allah aşkına akıl hocası Kemal Derviş olanın işçiden dostu olur mu? O dönemlerde, üç partinin koalisyonu döneminde bu milletin ne çileler çektiğini hepimiz biliyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title