Haberler

AK Parti'nin Temayül Yoklaması

AK Parti Burdur, Isparta, Karaman ve Muğla il teşkilatlarında 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması gerçekleştirildi.

AK Parti Burdur, Isparta, Karaman ve Muğla il teşkilatlarında 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması gerçekleştirildi.

AK Parti Burdur Başkanlığı, Belediye Konferans Salonu'nda milletvekili adayı olmak isteyen 16 kişi için temayül yoklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner, AA muhabirine, temayülün beklentilerin üzerinde bir ilgi ve coşkuyla gerçekleştiğini söyledi. Daha önceki seçimlerde de yoklamalara katıldığını anlatan Bütüner, şöyle konuştu:

"Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki ilk kez bu kadar katılımlı ve ilginin yoğun olduğu bir temayül gerçekleştiriyoruz. Organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aday adayı arkadaşlarımız birbirlerine siyasi nezaket kuralları içinde davranarak hareket ediyorlar. Bu durum AK Parti adına, teşkilat adına ilerisi için ümit veriyor. İnşallah biz 7 Haziran'da bu birlik ve beraberliğimizi sandığa yansıtarak 3 milletvekilliğini de alırız."

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen temayül yoklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi.

Isparta

Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde yapılan temayül yoklamasında, milletvekili adayı olmak isteyen 31 kişi için oy kullanıldı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen temayüle katılanlar, 4 aday tercihinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletvekilliği aday belirleme sürecinin başladığını, bin 575 teşkilat üyesinin oy kullanacağını kaydetti.

Sonuçların AK Parti Genel Merkezine gönderileceğini ve burada değerlendirileceğini anlatan Zabun, "Adaylar, Genel Merkezin kararına göre belirlenecek. Milletvekilliği seçimleri oldukça önemli. Bu seçimlerde 2023 ve 2071 hedeflerine bir adım daha yaklaşmak istiyoruz" dedi.

Karaman

AK Parti Karaman Başkanlığı, parti binasında 13 aday adayı için temayül yoklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim öncesi teşkilatlarını yoğun bir programın beklediğini söyledi.

Partilerinin, aday adaylarıyla mülakatlar yapacağını anlatan Ünlü, "23 Mart-7 Nisan tarihlerinde liste hazırlığı olacak. Yani adaylarımızın Yüksek Seçim Kuruluna verilme tarihi 7 Nisan. Kesinleşme tarihi de 24 Nisan. Bu tarihten sonra Karaman'da milletvekili adaylarımız kesinleşmiş olacak ve süreç başlayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temayüle katılan 13 aday adayı için 953 teşkilat mensubu oy kullandı.

Temayül yoklamasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının, "kadına şiddete hayır" sloganıyla hazırladığı metin imzaya açıldı.

AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, kadına yönelik şiddete seyirci kalmayacaklarını kaydetti.

Kadına yönelik her türlü şiddetin, yaşamı tehdit eden ve acı veren her türlü eylemin insan hakkı ihlali olduğunu dile getiren Göksoy, "Annelerimiz, kardeşlerimiz olan kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Kadına yönelik şiddete ortak olmayacak, seyirci de kalmayacağız" diye konuştu.

Muğla

AK Parti Muğla Başkanlığı tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen temayül yoklamasında bin 650 partili, 34 milletvekili aday adayından temayüle alınan 27'si için oy kullandı.

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm aday adaylarının kaliteli isimlerden oluştuğunu söyledi. Temayüle katılan aday adaylarına şans dileyen Küreci, "Adaylarımızın hepsi Muğla'nın sorunlarına vakıf. Bu yarışta hepsine başarı diliyorum" ifadesini kullandı.

Temayül yoklamasına AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Karaman Isparta Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title