Haberler

AK Parti'nin Nevşehir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şu anda terörün belini kırdık.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şu anda terörün belini kırdık. Şehirlerden söküp attık. Köylerde, dağlarda, nerede varlarsa tepelerindeyiz, enselerindeyiz. İnşallah 16 Nisan'dan sonra bu meseleyi memleketin gündeminden tamamen çıkartacağız. Kendi ürettiğimiz imkanlarla, silahlarımızla, savunma sistemlerimizle terörün üzerine kararlılıkla gideceğiz. Bundan çok korkuyorlar." dedi.

Yıldırım, partisince Diriliş Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinde 18 maddenin neler getirdiğini meydanlarda birer birer anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Kimsenin kafasında hiçbir tereddüt ve şüphe kalmaması için bunların 15 Nisan'a kadar anlatılacağını dile getiren Yıldırım, "Bu sistemin en büyük faydası ekonomiye olacak. İstikrar olursa güçlü siyasi iktidar olursa yatırımcı gelir, yatırımını yapar, fabrika kurar, iş-aş alanı açar. Ancak ülkede hükümetler sık sık değişirse belirsizlik olursa ekonomi politikaları sürekli değişirse oraya yatırımcı da gelmez." diye konuştu.

Ak Parti iktidarı olarak 14 yılda önce "güven ve istikrar" dediklerine ve yatırımları artırdıklarına dikkati çeken Yıldırım, yeni sistemle istikrarı kalıcı hale getireceklerini söyledi.

Dünyanın her köşesinden insanların Nevşehir'in güzelliklerini görmeye geldiğini, güven ve istikrar olmasa bu insanların kente gelmeyeceğini ifade eden Yıldırım, amaçlarının şehre gelen turist sayısını artırmak ve ekonomisini daha da geliştirmek olduğunu, yeni sistemle bunun birlikte başarılacağını dile getirdi.

Böylece hem ekonominin büyüyeceğini hem huzurun tesis edileceğini ve terörle mücadelede büyük başarılar sağlanacağını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şu anda terörün belini kırdık. Şehirlerden söküp attık. Köylerde, dağlarda, nerede varlarsa tepelerindeyiz, enselerindeyiz. İnşallah 16 Nisan'dan sonra bu meseleyi memleketin gündeminden tamamen çıkartacağız. Kendi ürettiğimiz imkanlarla, silahlarımızla, savunma sistemlerimizle terörün üzerine kararlılıkla gideceğiz. Bundan çok korkuyorlar. Ne diyor bölücü terör örgütü 'Evet' çıkarsa biz biteriz. 'Evet çıkacak, siz de biteceksiniz, terör örgütü de bitecek."

"80 milyon kardeş bir ülkeye 'evet' diyeceksiniz"

Başbakan Yıldırım, "Siz sadece 18 maddeye 'Evet' demeyeceksiniz, aynı zamanda huzurlu, güvenli, 80 milyon kardeş bir ülkeye 'Evet' diyeceksiniz. Siz aynı zamanda aydınlık bir geleceğe 'evet' diyeceksiniz. Aynı zamanda büyük Türkiye'ye 'Evet' diyeceksiniz. Allah'ın izniyle sizlerin destek ve duasıyla bu milletin, ülkenin önüne hiç kimse duramayacak 'Evet' çıkacak, Türkiye büyüyecek." diye konuştu.

Nevşehir'e 14 yılda 5 milyarlık yatırım

Nevşehir'e 14 yılda 5 milyarlık yatırım yaptıklarını, ilde görev yapan öğretmenlerin yarısının AK Parti iktidarı döneminde atandığını belirten Yıldırım, Hacı Bektaş Veli Üniversitesini kurdukları anımsattı.

2002'de sadece 452 yatak kapasiteli bir öğrenci yurdu varken bugün öğrenci yurtlarının yatak kapasitesi 6 bine ulaştığını bildiren Yıldırım, "9 tane yurdumuz oldu. İnşallah bu yıl merkezde 500 kapasiteli bir yurdu da hizmete alacağız." ifadelerini kullandı.

İle yapılan sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

" Nevşehir'e sağlık için toplam 219 milyon harcama yaparak, 300 yataklı bir devlet hastanesi, 10'dan fazla aile sağlık merkezi, Kozaklı'da fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, Avanos'a, Derinkuyu'ya, Hacı Bektaş'a ilçe hastaneleri yaptık. Şimdi Ürgüp'e, Acıgöl'e, Gülşehir'e yeni hastaneler yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bunların yanı sıra 100 yataklı Doktor Şevki Atasagun Devlet Hastanesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor."

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Nevşehir'e 14 yılda 7 bin konut yapıldığını aktaran Yıldırım, Nevşehir, Gülşehir adalet saraylarının da şehre kazandırıldığını belirtti.

Ulaşımda ise kente 14 yılda 403 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Binali Yıldırım, 2002'de Nevşehir'deki 87 kilometre bölünmüş yolun, bugün 188 kilometreye ulaştığını anlattı.

Kayseri-Kırşehir yolu çalışmalarının da sürdürüldüğüne işaret eden Yıldırım, Çardak ve Hacı Bektaş köprülü kavşakları, şehir geçişini de bu sene tamamlayacaklarının müjdesini verdi.

11,5 milyar liralık hızlı tren projesi

Türkiye'yi hızlı tren ağlarıyla doğudan batıya, kuzeyden güneye donattıklarını anlatan Yıldırım, "Toplam 488 kilometre uzunluğunda Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri hızlı tren projesini de önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Bu hatta hem yolcu hem yük taşımacılığı yapılacak. Proje bedeli 11,5 milyar. Helalühoş olsun. Nevşehir her şeyin en güzeline layık. Bu hatta iki turizm bölgemiz Antalya ve Nevşehir birbirine bağlanmış olacak." şeklinde konuştu.

Nevşehir'deki hava limanının yatırımlarla daha da modernize edildiğini belirten Yıldırım, "2002 yılında Nevşehir hava alanında yıllık uçak sayısı 277, yolcu sayısı sadece 15 bin. 2015 sonunda 3 bin 728 uçak, 363 bin yolcuya ulaştı, Nevşehir'in nüfusunu geçti. İşte hizmet." dedi.

Ayhanlar, Doyduk, Avanos, Özkonak barajlarını ile Kozaklı ve Taşlıhöyük göletlerini şehre kazandırdıklarını açıklayan Yıldırım, son 14 yılda sulama projeleriyle 39 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını, 11 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını anımsattı.

Nevşehirli çiftçilere son 14 yılda 850 milyon lira tarımsal destek verdiklerini de ifade eden Yıldırım, Nevşehir, Avanos, Ürgüp, Nar bölgelerine doğalgaz getirdiklerini de hatırlattı.

Alandaki vatandaşlardan "söz" isteyen Yıldırım, "16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşıp bütün hemşehrilerimize bu sistemi anlatacak mısınız? Nevşehir'den rekor bir 'Evet' çıkarmaya var mısınız? Büyük Türkiye'ye hazır mısınız? Yükselişe hazır mısını? Dirilişe var mısınız?" diye sordu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını, "Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak kararımız 'Evet', yolumuz, bahtımız açık olsun. Hanemizden huzur ve bereket eksik olmasın" dileğiyle tamamladı.

Mitingden notlar

Başbakan Yıldırım, miting alanına gelişinde eşi Semiha Yıldırım ile konuşmayı gerçekleştireceği platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Mitingin gerçekleştirildiği alanda, "Yıldırım gibi düştün gönlümüze, her doğan için girdik biz bu işe, gel kardeşim sen de katıl bize, hep birlikte basalım oyları 'Evet'e", "Evet yerine 'heee' desek olmaz mı gadasını aldığım, önce memleket tabii ki evet" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

Mitinge, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, milletvekilleri ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Nevşehir AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title